Grenada descoperită pe plaja din Sfântu Gheorghe era veche de 20 de ani VIDEO

O echipă de militari EOD (specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag a executat marți, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe din județul Tulcea, pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade.

Prezența obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgențe 112.

„Infanteriștii marini EOD s-au deplasat de urgență la fața locului cu două ambarcațiuni rapide. După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucție cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă și fără focos activ.”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Infanteriștii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la fața locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

Foto, video: Forțele Navale Române

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O mașină a luat foc după ce a intrat în porțile ambasadei Rusiei din București. Șoferul a murit

Wed Apr 6 , 2022
O mașină a intrat în porţile ambasadei Rusiei la Bucureşti, miercuri dimineaţă. Automobilul a luat foc, iar şoferul a murit. „În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit şoseaua şi s-a lovit de gardul unei reprezentanţe […]
ambasada rusiei