Grevă de avertisment la o firmă americană din Portul Constanța

Mâine, 26 iunie, este anunțată o grevă de avertisment la o firmă americană din Portul Constanța.

Sindicaliștii de la fostul Minmetal, deținut acum de conglomeratului agroin­dus­trial american ADM (Archer Daniels Midland) vor intra mâine într-o grevă de avertisment de două ore, între 10.00 și 12.00. Acțiunea se va desfășura la sediul companiei din dana 45 a portului.

„Cerem majorarea salariilor, acordarea sporului de înălțime, majorarea valorii bonurilor de masă, care sunt în prezent de 10 lei, dar și majorarea primei de vacanță de la 600 de lei la 1.500 de lei.”, ne-a spus unul dintre angajați.

Angajați ai companiei au protestat și în iarna lui 2017, când cereau tot majorări salariale, a bonurilr de masă, dar și acordarea sporurilor de noapte. Această din urmă solicitare le-a fost acceptată.

ADM, unul dintre cei patru giganţi ai comerţului mondial cu materii prime agricole, a cumpărat, în 2015, terminalele de cereale North Star Shipping şi Minmetal din portul Con­stanţa de la oamenii de afaceri români Liviu Ghebaur şi  Ion Vasile. La acel moment, ADM era deja implicat în North Star Shipping printr-o participaţie de 22%, restul pachetului de acţiuni fiind îm­părţit între Liviu Ghebaur (53%) şi Ion Vasile (25%). Americanii aveau de­ja şi jumătate din Minmetal prin ve­hi­culul Omega Capital, restul acţiu­ni­lor fiind deţinute de North Star Shipping. Individual, cele două terminale de export erau pe locul trei şi patru în topul celor mai mari unităţi de acest gen din portul Constanţa cu capacităţi de stocare de 145.000 de tone, respectiv 138.400 de tone, arată datele Minis­terului Agriculturii.

Terminalele North Star Shipping şi Minmetal pot opera cereale, minereuri, dar şi îngrăşăminte, ulei vegetal sau biodiesel. Cele două terminale manipulează în prezent peste 5 milioane de tone de marfă, potrivit datelor făcute publice de companii.

Archer Daniels Midland (ADM) este un conglomerat american fondat în 1902, având sediul la Illinois și peste 240 de facilități de producție în 60 de țări, fiind cel mai mare producător de etanol din Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai mari producători de biodiesel din Europa, cel mai mare procesator de porumb, grâu și cacao din lume, dar având și una dintre cele mai mari rețele de transport și logistică din lume.

Vă recomadăm și:

Informaţiile publicate de Constanța 100% pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SLN a sărbătorit Ziua Internațională a Navigatorului

mar iun. 25 , 2019
Astǎzi, la Seamen’s Club aproximativ 70 de participanți au sǎrbǎtorit  Ziua Internaționalǎ a Navigatorului.  Printre invitați s-au numǎrat membri de sindicat, navigatori strǎini aflați ȋn portul Constanta cu navele lor, reprezentanți ai ANR, Ceronav, Alumni, Grupul Umoriştilor Constanțeni şi cȃțiva reprezentanți ai presei. Romania, deşi nu mai are o flota […]

V-ar putea interesa și: