Greva din educație continuă – sindicaliștii au respins oferta Guvernului

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, a declarat sâmbătă că greva din educaţie continuă.

Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027. Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns.

„În urma discuţiilor purtate, Guvernul a avansat o nouă variantă, în sensul în care creşterea de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să fie de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare şi 1.500 de lei acordaţi în 5 octombrie, bani din fonduri europene, bani care vor fi acordaţi anual până în 2027”, declara Marius Nistor, vineri, pentru News.ro.

Duminică, Guvernul urmează să se reunească într-o şedinţă de Guvern, la ora 10.00, potrivit anunţului Biroului de presă al Executivului.

Guvernul a mai anunţat că briefingul de presă va fi susţinut de ministrul Educaţiei, Ligia Deca şi de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

Ministerrul Educaţiei a propus, într-un act normativ supus dezbaterii publice, echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu. De asemenea, evaluarea de clasa a VI-a ar urma să nu se mai ţină.

Recomandare: Educația în România a murit. „Timp de atâţia şi atâţia ani ne-au spus într-un fel sau altul: Marş la catedră şi încheiaţi mediile!”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liberalii au ecologizat faleza din Techirghiol, dar nu au avut prea mult de muncă

sâm iun. 10 , 2023
Organizația liberală de tineret din orașul Techirghiol a organizat o acțiune de ecologizare a falezei din localitate, la care au invitat mai mulți membri ai partidului. Printre ei, parlamentarul Marian Crușoveanu și prefectul Silviu Coșa. „A fost un demers simplu și precis, nu a fost o acțiune propriu zisă de […]

V-ar putea interesa și: