Greva foamei pe platforma Uranus din Marea Neagră

Situație disperată la platforma URANUS in Marea Neagră. Șuta Dan-Laurențiu, electrician șef pe platforma de foraj Uranus, a intrat în greva foamei.

Situația a fost adusă la cunoștință de deputatul AUR Dumitru-Focșa Viorel, căruia acesta i-a adresat următorul mesaj.

Iată mesajul așa cum a fost recepționat (nu am intervenit cu nicio corectură):

„Am întrat în a patra zii de greva foamei și nu cred ca au anunțat o alta autoritate externa companiei. Avem la bord doi asistenți medicali coordonați de un doctor la mal. Am o situație stabila acum când am încercat sa ma detașez emoțional, în prima zi am fost răvășit fizic și psihic datorita linșajului dus împotriva mea. Dar acum sunt ok și gata sa lupt cu ei pina la capat

Acum sunt la bordul platformei URANUS persoana non grata, după ce mi-am dat demisia și cerând să-mi plătească salariile restantela zii înainte de debarcare. Am încercat toate căile amiabile fără rezultat și am declarat greva foamei în data de 22.06.2022 începând cu ora 14:00.

 Când sa făcut inaugurarea cu mult fast a primelor molecule de gaz recepționate la Midia din Marea Neagra de către BSOG, nimeni din presa nu a pomenit de salariile restante ale angajaților firmelor implicate: ISC, GSP, GSP OFFSHORE SRL, GSP SHIPYARD… NAVYMAR SHIPPING COMPANY LIMITED membre Upetrom GROUP care au participat la acest succes!

Am luat decizia depunerii demisiei după ce am aflat ca starea de sănătate a soției sa înrăutățit și am nevoie de bani sa o tratez.

Aici sunt fără semnal GSM.

Nu am vrut sa se ajunga aici.”

Protestatarul a mai spus că suma pe care o are de primit este „un nimic”, în jurul a 6.000 de dolari.

COMPLETARE: Ce spun reprezentanții GSP despre angajatul care a intrat în greva foamei

Platforma Uranus, un proiect de 44 milioane dolari

Platforma Uranus, a 7-a din portofoliul GSP, reprezintă un proiect de peste 44 milioane dolari, pe care operatorul l-a derulat cu fonduri proprii şi cu finanţarea băncii. A fost lansată la apă în 2014.

Platforma de foraj maritim GSP Uranus a trecut printr-un proiect de modernizare şi reclasificare derulat în şantierul Agigea. A fost construită în şantierul naval MLT Singapore, sub inspecţie de clasă ABS, a fost dată în exploatare la 1 ianuarie 1980. Uranus este o platformă autoridicătoare cu 3 picioare, de tip Marathon Le Tourneau clasa 116-C, capabilă să opereze în ape cu adâncimi pâna la 100 metri şi putând să atingă adâncimea maximă de foraj de 7.600 metri.

Compania Grup Servicii Petroliere este controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. În 2020 a avut o cifră de afaceri de 15 235 091 lei, profit de 94 294 181 lei și datorii de 843 437 943 lei. Cifrele pe 2021 nu au fost încă publicate de Ministerul Finanțelor.

COMPLETARE

Surse neoficiale spun că soția electricianului lucrează tot în GSP. Este casieră. Acestea afirmă că deputy CEO-ul companiei, Mihai Bratu, a sunat-o pe aceasta să îi transmită soțului să iasă din greva foamei. Femeii, care are o boală cronică, i s-a făcut rău și a chemat SMURD-ul, pentru a i se acorda primul ajutor.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Greva foamei pe platforma Uranus din Marea Neagră

  1. Sant alături de acel om și îl stimez pt curajul sau.Nici în Africa nu se întâmplă asa ceva.Nici presa nu are curaj sa se ia de Mr Gabi.Mai vorbim de mafia italiana sau siciliana ? O mica gluma.

  2. Il sustin, sunt angajat al firmei GSP Offshore si sunt in acceasi situatie, eu si colegii mei de aici. Cand am incercat sa facem greva s.au facut presiuni asupra noastra sa incetam, am fost santajati cu pierderea locului de munca! Presa si nimeni din nici o institutie a statului Roman nu intervine sa ne apere drepturile. Domnul Mihai Bratu si conducerea GSP OFFSHORE musamalizeaza tot in fata statului, ni se opresc toate contributiile din salariu ca institutiile statului sa nu se sesizeze si amana plata salariilor de la luna la luna si noi nu avem cu ce sa ne intretinem familia, sa ne platim ratele la banci si datoriile la stat.
    Am sa pastrez anonimatul din cauza presiunilor si santajului care se face impotriva celor care vor sa vorbeasca despre asta.

  3. Comanescu !!! Exista dovezi scrise (documente) – ordine de plata , catre Chitac in campania electorala si dupa !!!!!!
    L-ai infiat ? Sau interese te-au determinat sa faci asta ? Plateste oamenii care muncesc ca sclavii pentru tine !!!

  4. Aceleasi probleme de prin 2013. Nu va invatati minte? De ce tot va duceti sa lucrati unde de peste 10 ani, cei de pe platforme nu isi primesc banii?

  5. Nu inteleg de ce ramaneti si nu va cautati de lucru in alta parte? Plecati urgent. se gaseste de lucru oricand si oriunde. Lasati-l gol pe Bratu si pe Comanescu. Doamne Sfinte, arata-le ca rugaciunile acelor oameni au ajuns la tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce spun reprezentanții GSP despre angajatul care a intrat în greva foamei

sâm iun. 25 , 2022
Un angajat al GSP de pe platforma Uranus a intrat în greva foamei, reclamând faptul că are restanțe salariale (detalii AICI). Reprezentanții GSP au transmis, pentru Constanța 100%, un punct de vedere referitor la această situație. „GSP nu are nicio datorie față de persoana respectivă. Aceasta este sub supraveghere medicală.”, […]

V-ar putea interesa și: