Grevă japoneză la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, în prima zi de școală

Colectivul de cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic declanșează o grevă japoneză pentru a atrage atenția autorităților locale asupra unei situații de netolerat care trenează în Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” de mai mulți ani.

Evenimentul va avea loc în prima zi de școală, 13 septembrie 2021, la ora 12.00.

Este vorba despre lipsa de spațiu suficient, astfel încât cei 1460 de elevi ai instituției nu beneficiază de baza materială a laboratoarelor, a bibliotecii și nici de sală de sport.

„Suntem consternați de faptul că factorii decidenți din administrația locală nu au găsit soluții optime pentru rezolvarea acestei probleme ce afectează o comunitate mare de elevi și de părinți, problemă cunoscută, de altfel, încă de pe vremea administrației Făgădău.”, au declarat reprezentanții școlii, printr-un anunț de presă.

De exemplu, vineri, 10 septembrie, 15 elevi din clasa a V-a au fost invitați să se transfere la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, deși nu promovaseră inițial examenul de admitere.

„Acțiunea noastră nu va afecta procesul instructiv-educativ.”, asigură profesorii școlii.

Școala ar fi trebuit să intre în posesia unor spații de la un Liceul Tomis. Există o decizie a instanței definitivă și irevocabilă în acest sens. Executorul judecătoresc nu a putut să pună decizia în aplicare, pentru că cei de la liceu, care au o mulțime de spații excedentare, s-au opus. Recent, consilierii locali au luat decizia de a anula hotărârea de consiliu care lua aceg de hotărârea instanței.

Vă recomandăm și:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

4 comentarii la “Grevă japoneză la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, în prima zi de școală

  1. Când au desfiint laboratoarele și au făcut săli de clasa nu s au gândit?
    Când au înscris elevi peste limita admisa nu s au gândit?
    E interesant sa avem si opinia celor
    De la Liceul Tomis.

    1. Cand un copil vine sa se inscrie si are toate actele in regula, fie ea viza de flotant, nu ai voie sa-l refuzi. Asta daca nu vrei sa te duci la puscarie pentru abuz in serviciu. nu e treaba profesorilor. Punctul de vedere al celor de la Tomis e irelevant, atat timp cat exista o decizie definitiva si irevocabila a instantei. Ne place sau nu, legile trebuie – inca – respectate in țara asta.

  2. Vizele de flotant se pot verifica foarte usor. Daca se vrea. Punem pariu ca cel putin jumate stau in alta zona?
    Nu sunt ghicitor in stele, vad doar puhoiul de masini care sta pe loc in drum spre 30.
    Si apoi goana viteza mare spre servici. App, iorga a devenit bulevard, daca nu esti sprinten nu apuci sa traversezi. In alte orase se reduce viteza, la noi se elibereaza sa faca piste de decolare.

    1. Poate nu ati retinut: viza de flotant e LEGALA! Da, se verifica, dar daca cineva depune dosar cu o astfel de viza, scoala e obligata sa inscrie copilul. Aglomeratie e si la colegiile care si-au facut clase de gimnaziu. Ajung acolo copii din toate cartierele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vergil Chițac, primarul din Constanța, copiază metodele socialiste ale lui Decebal Făgădău și Radu Mazăre, în loc să facă ce face Emil Boc la Cluj

sâm sept. 11 , 2021
Compar deseori Constanța cu municipiul Cluj-Napoca nu pentru o văicăreală fără sens, ci pentru că orașul nostru poate copia de acolo (și nu numai) exemple de bune practici. Sunt multe lucruri care acolo funcționează și care pot fi transpuse la noi. Haideți să vorbim astăzi despre unul dintre ele: sprijinul […]
cristian-hagi-editorial

V-ar putea interesa și: