Grindeanu: Vom abroga Ordonanța 13

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în urmă cu câteva minute, că va abroga Ordonanța 13.

„Am ascultat şi am văzut în aceste zile foarte multe opinii din partea colegilor de partid (n.r. PSD), am auzit vocea străzii. Vin azi să vă spun decizia mea ca prim-ministru. Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două, este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva.

Ca prim-ministru că anunţ că am luat câteva decizii.

1. Mâine vom face de urgenţă o şedinţa de guvern pentru abrogarea OUG. Abrogarea e termenul folosit de Administraţia Prezidenţială când ne-a cerut. Vom găsi termenul legală că să nu între în vigoare – abrogare, prorogare.

2. E nevoie totuşi de punerea în concordanţă a decizie CCR. Voi demara consultare cu celalalte partide, excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel că după un dialog pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament. De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele

Închei prin a va spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţă lor.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine documentate. Ministrul şi Ministerul Justiţiei îşi vor asuma aceste lucruri”, a declarat premierul Grindeanu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eduard Martin: ”Ne merităm soarta”

sâm feb. 4 , 2017
Omul de afaceri Eduard Martin, ex-parlamentar PSD, a comentat, sâmbătă seară, pe pagina sa de Facebook, decizia guvernului de a retrage Ordonanța 13, chiar înainte ca acest lucru să fie anunțat oficial. ”Suntem o tara care ne meritam soarta de a decide altii pentru noi. Rad astia de afara si […]
eduard martin, administrator polaris

V-ar putea interesa și: