Groapă în bulevardul recent reabilitat VIDEO

Cel puțin o groapă a apărut pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, recent reabilitat.

O puteți întâlni în intersecția de la Casa de Cultură. Din cauză că se află pe mijlocul unei benzi, șoferii sunt nevoiți să o ocolească. Pericolul de accidente este mare.

Imaginile de mai jos sunt surprinse pe 7 februarie 2024.

Reabilitarea bulevardului nu a presupus și refacerea infrastructurii drumului, ci numai răzuirea asfaltului și turnarea unui strat nou. Din păcate, tot acest proces a durat foarte multe luni.

Nu este singura problemă apărută pe această arteră. Ploaia puternică din noiembrie 2023 a făcut ca porțiuni bune din șosea să fie inundate, iar circulația să se desfășoare cu greutate și să fie periculoasă. Detalii AICI. Când plouă, sunt și alte zone care nu pot fi folosite de pietoni, de exemplu la Trocadero. Detalii AICI.

Proiect întârziat cu luni bune

Firmele care lucrează nu au fost sancționate de primărie, ci, dimpotrivă, li s-a dat mai muți bani. Detalii: Contractele pentru reabilitarea bulevardelor din Constanța au fost majorate cu 95 milioane lei, până la 307 milioane

Contractul pentru proiectul care se numește oficial „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între gara CFR și stațiunea Mamaia” a fost semnat în data de 17 martie 2021 cu Asocierea SC Hidro Salt B 92 SRL – Trace Group Hold PLC (Bulgaria). Proiectul fusese început de fostul primar, Decebal Făgădău, PSD, care l-a lăsat „la cheie” noului edil, Vergil Chițac, PNL.

Contractul prevede o perioadă de execuție de 540 de zile. Asta înseamnă că lucrările ar trebui să fie gata pe 17 septembrie 2022. Este extrem de greu de crezut că acest termen vă putea fi respectat. O simplă privire pe șantier arată că lucrările sunt departe de a se fi terminat. Au început de la intrare în Mamaia și acum sunt în zona Dacia, unde se lucrează pe o singură parte. Până la gară mai e cale lungă. Și nici măcar ce a fost făcut până acum nu s-a terminat.

Proiectul are o valoare 91.361.614, 40 lei. Până pe 31 august 2023, Primăria Constanța plătise 76.205.177,83 lei.

P.S. Contractul a fost semnat pe 17 martie 2021 și avea ca termen de execuție 540 de zile, deci trebuia finalizat pe 22 august 2022.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Omagii la moartea unui comandor: „Cu capetele plecate și lacrimi în ochi, avem onoarea să vă salutăm!”

mie feb. 7 , 2024
Comandorul Octavian-Constantin Măndiță s-a stins din viață. „De astăzi suntem mai puțini.”, a anunțat Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. „A ales să fie salvator, să facă tot ce-i stă în putință, pentru ca alții să trăiască. A servit patria și cetățenii timp de 35 de ani, pilotând aeronavele IGAv […]

V-ar putea interesa și: