Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol

Guvernul a aprobat pe 8 februarie indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol, a anunțat ministrul Transporturilor.

Valoarea totală a investiției ( inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021 -2027.

Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc.

„CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu.

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv:

  • 31 de poduri/pasaje/viaducte,
  • 6 parcări,
  • un centru de întreținere și coordonare,
  • un punct de sprijin.

Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Registrul Auto Român va emite de la 1 decembrie 2024 certificatul RAR Auto Pass. La ce folosește și cât costă

joi feb. 8 , 2024
Registrul Auto Român va emite de la 1 decembrie 2024, deținătorilor de autovehicule, certificatul RAR Auto Pass. Documentul va fi eliberat la vânzarea mașinii pentru a putea fi prezentat cumpărătorului, conform legii 142 din 2023 și OMTI 210 din 2024, și se adresează mașinilor deja înmatriculate în România. RAR Auto […]
RAR Auto Pass

V-ar putea interesa și: