Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor

Raluca Turcan, viceprim-ministru (sursa: Facebook)

Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor în cazul în care ordonanţa iniţiată de Guvernul PSD care vizează stabilirea preşedinţilor de CJ prin vot uninominal nu va fi respinsă de Parlament, a anunţat joi viceprim-ministrul Raluca Turcan.

„Opţiunile partidelor care au susţinut guvernul PNL sunt ferme – de la UDMR până la ALDE, PMP, Pro România – de a reveni la varianta de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, adică de a fi aleşi din numărul consilierilor. Ceea ce înseamnă şanse foarte mari în Parlament ca această ordonanţă a PSD să fie respinsă şi să revenim la varianta iniţială. Dacă nu se întâmplă lucrul acesta în Parlament – şi vom încerca în prima săptămână a sesiunii parlamentare să aducem în dezbatere acest proiect şi să respingem ordonanţa PSD, pentru a reveni la sistemul iniţial – atunci nu excludem o ordonanţă de urgenţă prin care această problemă să fie tranşată şi să respectăm şi al doilea punct, şi anume, alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor”, a precizat Turcan, pentru Digi 24.

Ea a adăugat că PSD a iniţiat această ordonanţă deoarece ar fi în avantajul candidaţilor social-democraţi.

„Acest proiect este în dezbaterea parlamentară. A fost dată ordonanţă de către PSD, care dorea conservarea privilegiilor baronilor PSD. Cei mai avantajaţi de schimbarea modalităţii de vot şi alegerea preşedinţilor de consilii judeţene uninominal ar fi cei din PSD. Şi atunci, ei au făcut o lege care să îi avantajeze. Această lege a fost generată prin ordonanţă de urgenţă şi ea se află acum în Parlament, spre adoptare sau respingere”, a menţionat Turcan.

Sursa: Agerpres

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

O parte din Constanța nu are căldură și apă caldă de 24 de ore

Fri Jan 17 , 2020
O parte din Constanța nu are căldură și apă caldă de 24 de ore, iar avaria continuă. Ieri s-au executat lucrări pentru eliminarea avariilor în 6 puncte distincte de pe Magistrala 2 de transport. Lucrările executate de către R.A.D.E.T. Constanța au fost finalizate în cursul zilei de ieri, în jurul […]
radet constanța