Guvernul construiește spitale regionale în Cluj, Iași și Craiova, NU și în Constanța

spitalul judetean constanta
Imagini din Spitalul Județean Constanța

Guvernul a aprobat, joi, 20 decembrie 2018, un memorandum care prevede construcția Spitalelor Regionale de Urgenţă din Iaşi, Cluj şi Craiova. Din păcate, Constanța nu este pe această listă.

„Decizia a  fost luată în urma unei analize realizată de Ministerul Sănătăţii împreună cu reprezentanţii  echipei de proiect BEI, Jaspers, precum şi cu oficiali din Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care a indentificat ca oportună aprobarea unor măsuri care să permită implementarea proiectelor spitalelor de urgenţă în două etape, care va determina  creşterea co-finanţării europene nerambursabile şi alocarea în viitorul program de finanţare a POR 2021-2027 a sumelor necesare executării lucrărilor de construire aferente celor trei SRU.”, au transmis, joi seară, repreezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestora, prima etapă, finanţată din POR 2014 – 2020, va avea ca obiective întocmirea proiectelor tehnice şi verificarea acestora, întocmirea planurilor de reorganizare locală, a planurilor de tranziţie, a caietelor de sarcini pentru execuţie lucrări de construire, precum şi sprijin tehnic pentru pregătirea aplicaţiilor de finanţare pentru etapa 2.

A doua etapă, finanţată din POR 2021-2027, va avea ca obiective executarea lucrărilor de construire şi operaţionalizarea celor trei Spitale Regionale de Urgenţă.

„Conform studiilor realizate de experţii BEI, costurile totale pentru construcţia şi dotarea celor trei spitale sunt de aproximativ 400 de milioane pentru fiecare spital”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, în 11 decembrie, că a cerut Comisiei Europene suplimentarea fondurilor pentru construcţia spitalelor regionale, dar că i s-a transmis că acest lucru este posibil doar în cadrul exerciţiului financiar următor, adică în perioada 2021-2027.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Guvernul construiește spitale regionale în Cluj, Iași și Craiova, NU și în Constanța

  1. Daca ati fi urmarit mai atent sedintele de guvern, ati fi observat ca a fost aprobat si memorandumul pt Constanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Boc dă exemplu, în Cluj, despre cum se construiește un cartier. Mazăre și Făgădău au demonstrat cum se poate distruge

vin dec. 21 , 2018
Cluj-Napoca dă exemplu despre cum se construiește un cartier: întâi stabilești unde sunt bulevardele, spațiile verzi, școlile, grădinițele, abia apoi te apuci de construit. La noi e invers: întâi construiești pe orice metru pătrat liber, apoi îți dai seama că nu mai ai loc nu numai de parcuri, dar nici […]
autobuz în Cluj

V-ar putea interesa și: