Guvernul Dăncilă construiește un spital regional în Cluj și un cimitir în Constanța

Premierul Viorica Dăncilă în Constanța, la congresul județean al partidului

Guvernul condus de Viorica Dăncilă se întrunește mâine în ședință. Se va vota construirea unui spital regional în Cluj și a unui cimitir în Constanța.

Nu e glumă. Unul din proiectele aflate pe ordinea de zi este aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „SPITAL REGIONAL DE URGENȚĂ CLUJ”.

„Spitalul se va realiza din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, precum și din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.”, se arată în hotărârea semnată de primul ministru, ce urmează să fie aprobată.

Tot mâine se va lua în discuție înființarea unui cimitir nou, militar, în Constanța.

„În municipiul Constanţa, una din garnizoanele reprezentative ale Ministerului Apărării Naţionale, funcţionează structuri de nivel mari unităţi, unităţi şi formaţiuni militare din organica forţelor navale, forţelor terestre şi structuri de sprijin logistic, asociaţii ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ale veteranilor de război, ale căror cereri pentru acordarea de locuri de înhumare nu mai pot fi soluţionate, datorită epuizării numărului de locuri existente în singura facilitate cu această destinaţie aflată în administrarea ministerului din această garnizoană.”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de premier. Detalii AICI.

Constanța are nevoie, poate mai mult decât Cluj, de un spital regional, din două motive: are un număr mai mic de paturi și vara tratează pacienți din toată România. Deși Guvernul a promis să realizeze un spital regional aici, acum trei de ani, nu s-a întâmplat nimic. Ultima promisiune este că se va face cu ajutorul guvernului turc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.