Guvernul își bate joc de industria evenimentelor. Edy Chereji, UNTOLD, NEVERSEA: „Suntem exact ca în vorba aia: Hai pe la mine, da’ eu plec de acasă!”

Guvernul își bate joc de industria evenimentelor. Edy Chereji, UNTOLD, NEVERSEA: „Suntem exact ca în vorba aia: Hai pe la mine, da’ eu plec de acasă!”

Guvernul României a anunțat, ieri, măsuri de relaxare în contextul scăderii considerabile a numărului cazurilor de covid. A uitat însă un lucru: de industria evenimentelor, care generează 6% din PIB-ul României. Edy Chereji, directorul de comunicare și marketing la UNTOLD și NEVERSEA, a explicat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că ceea ce au făcut autortățile seamănă foarte mult cu expresia „Hai pe la mine, dar eu plec de acasă!”.

Explicațiile sale nu mai au nevoie de niciun comentariu. Vă invităm să le citiți mai jos:

„Dupa anuntul facut aseara de catre Guvernul Romaniei, toate bune si frumoase pana ajungem la capitolul evenimente. Si nu am cum sa nu ma intreb daca autoritatile chiar inteleg cum functioneaza industria noastra? Sau daca e cumva rea intentie la adresa industriei noastre? Cum sa spui ca intelegi industria, intelegi prin ce am trecut de 1 an de zile, cum sa spui ca intelegi ca mii de oameni si societati comerciale nu au avut activitate, sa zici peste tot ca vei sustine reluarea, sa te consulti cu industria, ca in final sa iesi cu norme care NU SE POT APLICA in industrie? Sa nu ai viziune pe termen lung, macar pana ma finele anului si sa lasi in continuare aceasta industrie sa fie cea mai lipsita de predictibilitate? Si restrictionata!!! Sa fie rea intentie? Se prea poate. Doar asa se explica de ce ne-au chemat la consultari, de ce noi am propus norme bazate pe date stiintifice si aplicabile industriei noastre, iar in final CNSU a venit cu norme si propuneri bazate pe pareri discutate pe hol, care nu au legatura cu ceea ce a discutat si a propus industria in grupurile de lucru! Prin lipsa de claritate, prin propunerea unor norme aberante (cum ar fi spre exemplu sa asiguri distantare de 2mp la eveniment, chiar daca absolut toti oamenii au acces doar pe baza de vaccin/test/anticorpi), autoritatile au reusit sa compromita inclusiv luna iulie a acestui an. Bun, specialisti au decis ca noi, desi am propus cele mai ample norme de functionare care se aplica la ora actuala in Romania, trebuie inca sa fim restrictionati si discriminati. Dar atunci haideti domnilor si cu compensatiile pentru pierderile suferite, pe care le tot propuneti de 1 an de zile si numai nu le mai vedem! Asa ar fi normal. Restrictionezi, compensezi!

Ati propus norme care pot fi aplicate la evenimentele publice facute de institutiile pe care le reprezentati, iar pentru noi, operatorii privati care facem evenimente, cei care platim taxe si impozite si generam 6% din PIB-ul Romaniei, Dumnezeu cu mila! Sa ne adaptam din mers si sa ne tot reinventam cum tot incercam de 1 an de zile.

La fel de trist este si faptul ca in continuare industria noastra e prezentata ca marea sperietoare, ce trebuie tinuta sub observatie, care va avea voie sa revina la normal abia atunci cand se va gasi leacul care sa elimite total Covid-19. In timp ce alte industrii pot functiona cu masuri mult mai relaxate, noi primim masuri si norme care efectiv nu ne pot permite sa functionam. Dar nimeni din randul autoritatilor nu observa faptul ca evenimtele ar putea fi cele mai sigure locuri, plus o solutie de scanare a populatiei in timp real, dpdv covid! Daca evenimente nu se pot organiza, exact aceeasi oameni care s-ar afla la un eveniment, se vor afla inevitabil intr-un alt loc public, fie pe strada, fie in parc, metrou etc. Locuri in care nimeni nu este testat sau intrebat daca e vaccinat! Si atunci e logica mea gresita daca spun ca macar la un eveniment ai avea garantia ca au fost eliminate riscurile la maximul posibil prin faptul ca toti oamenii fie sunt testati, fie vaccinati fie au anticorpi? Dar ca sa ajungi acolo, normal ca ai nevoie in prima faza de norme care sa iti permita sa functionezi.

As spune ca inca sper ca autoritatile sa revina asupra acestor propuneri si sa fie gandite norme, NORMALE.

Altfel, normele date ieri suntem exact ca in vorba aia: Hai pe la mine, da’ eu plec de acasa!”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numai 729 de cazuri noi de covid în România

sâm mai 15 , 2021
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 729 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a […]

V-ar putea interesa și: