Guvernul majorează salariile minime din construcții, sectorul agricol și industria alimentară

Nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcții,  precum și cel pentru sectorul agricol și industria alimentară au fost agreate pe 25 octombrie în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social, prezidată de premierul Marcel Ciolacu.

„Protejăm veniturile și puterea de cumpărare ale angajaților din construcții, din sectorul agricol și din industria alimentară. Împreună cu partenerii sociali – sindicatele și patronatele – am găsit soluțiile pentru ca oamenilor care lucrează în aceste domenii să nu le fie afectate veniturile după aplicarea noilor reglementări fiscale”, a afirmat prim-ministrul.

În consultările cu partenerii sociali s-a convenit ca, începând cu drepturile aferente lunii noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru domeniul construcțiilor se stabilește la suma de 4.582 lei lunar, pentru un program de lucru normal, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară, la 3.436 lei lunar.

Guvernul va aproba, în acest sens, o ordonanță de urgență.

Reprezentanții sindicatelor și patronatelor au apreciat faptul că această măsură, calificată drept una corectă, a fost luată în urma consultărilor cu partenerii sociali.

De asemenea, în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social a fost abordată și tema legată de stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național începând cu anul 2024. Premierul a subliniat disponibilitatea Guvernului de a continua consultările și în această privință. ”Așa cum este normal, Guvernul va avea consultări permanente asupra tuturor aspectelor importante legate de actul guvernării, iar stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național face parte din preocupările noastre comune”, a subliniat șeful Executivului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un licean primește bursă de merit deși media sa de admitere a fost 1,59

mie oct. 25 , 2023
Un elev de clasa a XI-a din județul Sibiu, care a avut media de admitere 1,59, primeşte lunar bursă de merit 450 de lei. Motivul acestei aberații: se află în primii 30% din clasa lui. Tânărul este elev la un liceu profesional, în clasa a XI-a, media cu care a […]

V-ar putea interesa și: