Guvernul PNL – PSD mărește birurile pentru oamenii de afaceri. Bugetarii scapă neatinși

Guvernul nu va introduce taxa de solidaritate, însă va creşte impozitul pe dividende de la 5%, cât este în prezent, la 8% şi va majora accizele la tutun şi alcool, impozitul pe câştiguri din jocuri de noroc şi TVA-ul pentru sucurile carbogazoase, au precizat surse politice pentru Mediafax.

„Menţinem cota unică. Nu susţinem şi nu avem taxare suplimentară, indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investiţiile directe au crescut cu 34 la sută. Am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investiţiilor”, a spus Nicolae Ciucă în şedinţa BPN al PNL, potrivit unor surse liberale.

Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a precizat că a fost aprobată eliminarea unor excepţii pentru ajustarea fiscală.

„S-a convenit mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de19% pentru băuturile cu zahăr, iar impozitul este propus să crească la 40% pentru jocurile de noroc. Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură şi construcţii va fi până la 10 mii. Pragul de scutire era până acum de 30 de mii de lei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a precizat că impozitarea dividendelor va fi de 8%, faţă de 5%, inclusiv pentru companiile de stat, adică vorbim de o creștere cu 60%! Asta înseamnă o scădere a veniturilor nete pentru toate firmele din România, dar și un risc crescut de evaziune.

Pentru imensul aparat bugetar al statului nu s-au luat măsuri care să prevadă reducerea veniturilor.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fosta agenție TAROM din centrul Constanței a ajuns sală de păcănele

Tue Jun 28 , 2022
Constanța este împânzită de săli de jocuri și de pariuri. Sunt zone în oraș unde găsim câte patru – cinci astfel de spații la câțiva metri distanță unul de altul. Au ajuns și în centru. Fosta agenție Tarom, care a funcționat ani buni de zile pe strada Ștefan cel Mare, […]
Imaginea de sus este deja de arhivă: sediul agenției Tarom. În imagine de jos vedeți în ce s-a transformat. Sursă foto: Google Maps, CT100.ro