Guvernul PNL – PSD taie banii cuveniți legal persoanelor persecutate etnic

Guvernul României taie de peste tot. A ajuns să taie și din drepturile legale ale persoanelor persecutate etnic. La nivelul județului Constanța vorbim despre circa 23.000 de oameni. Marea majoritate sunt urmași ai celor strămutați din Bulgaria. Guvernul nu vrea să le mai acorde niște compensații câștigate prin lege și a propus amânarea cu un an. Nimic nu garantează că sumele se vor acorda de la 1 ianuarie 2023.

Prin ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea unor acte normative, se modifică alineatul (1) al articolului II din Legea nr. 154/2021 pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 573 din 7 iunie 2021.

Acesta va avea următorul cuprins:

„(1) Prin derogare de la prevederile art. 5 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, republicată, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, drepturile stabilite potrivit art. 3^1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, se acordă şi se plătesc începând cu data de 1 ianuarie 2023.”

Așadar, „banii de la bulgari”, cum spun constănțenii, nu mai vin anul acesta.

Pentru copiii celor strămutați, era vorba despre aproximativ 750 de lei pe lună.

Recomandare: Guvernul s-a răzgândit și majorează salariile profesorilor, dar nu acoperă nici creșterea inflației

Zen Residence
energia residence3 thoughts on “Guvernul PNL – PSD taie banii cuveniți legal persoanelor persecutate etnic

  1. Cu banii cuveniti acestor persoane mituiesc profesorii.Profesorii servesc mai bine intetesele psd-ului, scot analfabeti functionali usor de manipulat.

  2. Conducatori ticalosi. Profita de faptul ca acesti oameni sunt batrani si nu pot protesta organizat. Nu le pasa ca au suferit mari privatiuni(frig, foame, permanenta teama,etc.) impreuna cu parintii lor , iar statul roman nu s-a interesat deloc de soarta lor. Acum li s-a aratat legea ca unui caine osul si gata. Am amanat, deci au “rezolvat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A murit coregraful Călin Hanțiu

Fri Dec 17 , 2021
Călin Hanțiu, unul dintre cei mai cunoscuți coregrafi din România, s-a stins din viață.  Născut pe 16 iulie 1957, în Năsăud (Bistriţa) și pasionat de dans încă din copilărie, Călin Eugen Hanţiu a absolvit Liceul de Coregrafie din Cluj Napoca, promoţia 1976, urmând ca, de-a lungul a trei stagiuni, să funcționeze ca […]