Guvernul României a început proiectarea celor trei spitale regionale din Craiova, Iași și Cluj. Constănțenii rămân cu trenul spre București

Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că România face progrese în ceea ce privește realizarea celor trei spitale regionale promise, în Craiova, Iași și Cluj. Tot joi, președintele Consiliului Județean Constanța și-a prezentat realizările din acest an. A vorbit și despre promisiunea construirii unui spital regional în Constanța. Guvernul NU va construi un spital la noi în județ, deși este nevoie probabil mai mult decât în celelalte.

Premierul a anunțat că proiectarea celor trei spitale județene a început deja. Acesta a anunțat că ministrul sănătății urmărește cu prioritate derularea acestor proiecte ce reprezintă obiective în programul nostru de guvernare.

„Am aprobat astăzi proiectul de lege prin care asigurăm finanțare Spitalului Regional de Urgență Craiova, o investiție ce va îmbunătăți serviciile medicale oferite cetățenilor. Valoarea estimată a proiectului este de peste 600 de milioane de euro, iar mai mult de jumătate din sumă, respectiv 368 de milioane de euro, va fi asigurată de Banca Europeană de Investiții. Este foarte important să putem folosi toate instrumentele financiare pe care le avem la dispoziție (PNRR, cadrul financiar multianual 2021-2027) și să prioritizăm toate obiectivele, astfel încât să putem să consolidăm serviciul de sănătate publică.”, a spus premierul.

Între timp, în Constanța avem praful de pe tobă. Guvernul a fost de acord cu trecerea unui teren din domeniul public al statului în domeniul public al județului Constanța, în vederea ridicării unui nou spital. Este vorba de un teren în suprafață de 111.272 mp, aflat pe strada Viilor nr. 1. Asta este însă partea cea mai ușoară. Cea mai grea este găsirea unei surse de finanțare. Consiliul Județean Constanța nu o are. Nici fostele conduceri, nici actuala nu au fost în stare să renoveze secțiile actuale din Spitalul Județean. Secția de Neurologie este iadul pe pământ. Sumele necesare nu sunt mari. Secția de obstetrică, renovată recent, a costat mai puțin de un milion de euro. Mihai Lupu, președintele CJC, crede cu convingere că spitalul va fi gata până la finalul mandatului său, deci în doi ani și puțin. Pariez pe ce vreți voi că se înșală. Din păcate pentru noi, din păcate pentru turiștii care vin aici. Constănțenii rămân cu trenul spre București.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Salvamarii din Eforie vă învață cum să vă protejați viața

Thu Aug 4 , 2022
Activitatea de de salvare acvatică desfăşurată prin serviciul de salvamar şi prin posturile de prim ajutor pe plajă este destinată salvării vieţii oamenilor. Utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în […]