Hagi nu e (numai) rege

Pe stadion, a strălucit. A fost magician, împărat, a fost, cum au spus unii, „rege”. Regele fotbalului, cel mai talentat jucător român. Stângul lui a făcut milioane de români să sară de bucurie, să iasă în stradă. Ne-a făcut egalii celor mai mari puteri fotbalistice din lume și pentru asta încă ne înclinăm. Dar Hagi nu e numai rege. E mai mult decât atât. Hagi este muncitor. Și vizionar.

E nevoie de un om cu suflet mare, ambiție și viziune să creezi de la zero o academie cu banii propriii, pentru care ai muncit din greu. Ar fi putut să investească în orice altceva și să nu miște nici măcar un pai toată viața. Și el, și ai lui ar fi dus o viață liniștită și îmbelșugată.

N-a putut. Copilul născut într-o familie normală, dar care a cucerit lumea, a vrut să dea înapoi ceva din darul pe care l-a primit, din talentul lăsat de Dumnezeu, din zecile de mii de ore de antrenamente și meciuri, din bucuria aplauzelor fanilor de pe cele mai mari stadioane ale lumii.

A luptat, înconjurat de familie și de oameni care au crezut în el. A luptat chiar atunci când unii l-au tratat cu spatele, chiar atunci când nu a mai avut loc în Constanța pe care o iubește. S-a dus în mijlocul câmpului, la Ovidiu, și a construit acolo nu numai o academie, nu numai o echipă devenită apoi campioană, Viitorul. A construit speranță. Copiii care se duc la academie o fac pentru că știu că vor putea călca pe urmele lui. Când idolul tău îți întinde o mână, de fapt îți dă aripi.

După ce a câștigat ieri campionatul, a doua oară pentru el, prima dată în lunga istorie a Farului, domnul Gheorghe Hagi a dispărut de pe teren. S-a dus imediat după fluierul final în loja familiei. A mai spus-o: familia este totul. Apoi a ajuns în vestiar, la a doua lui familie, tinerii fotbaliști care au reușit un meci incredibil. Abia după ce toți au dat interviuri, a ieșit pe stadion și a vorbit cu presa. Nu pentru nu ar fi dorit, ci pentru că a vrut ca jucătorii să fie în prim plan. „I-am lăsat pe ei să fie acolo. Ei sunt vedete! Ei trebuie să fie lăudați” Noi suntem în spate. Ei sunt artiștii!”, a spus.

Hagi a fost rege, dar acum este un muncitor neobosit, plin de speranță și foarte modest.

Ne-ar trebui mai mulți ca el. Dacă am avea zece de Hagi, România ar arăta altfel acum, spunea tot ieri, după meci, unul din jucători.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții de trafic timp de șase zile pe bulevardul Mamaia din Constanța

lun mai 22 , 2023
Primăria Constanța a anunțat că lucrările de reabilitare a carosabilului continuă săptămâna aceasta pe bulevardul Mamaia, tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Pescărie și intersecția cu strada Zorelelor și strada Soveja, pe sensul de mers dinspre stațiunea Delfinariu spre Stațiunea Mamaia. Echipele SC Confort Urban SRL vor interveni cu […]

V-ar putea interesa și: