Haiducie online cu telefoane de ultimă generație. Le vindeau fără acte, fără garanție, numai cash

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au identificat o firmă cu sediul în București, prin intermediul căreia, în perioada 2019–2021, s-au vândut online telefoane mobile de ultimă generație și s-au obținut venituri totale de aproape 43 milioane de lei, fără a fi înregistrate și declarate.

Astfel, reprezentanții firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală.

În cadrul controalelor, inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanții firmei livrau personal în București și vindeau telefoanele direct din portbagajul mașinii. În țară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identități fictive. Inspectorii DGAF au constatat că nu se desfășura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.

Pentru disimularea legalității comercializării, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparență de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului.

Mai mult, firma era inactivă și accepta plăți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale.

Verificările vânzărilor online de bunuri cu livrare prin curier vor continua pentru asigurarea fiscalizării încasărilor.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor comercianților, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Haiducie online cu telefoane de ultimă generație. Le vindeau fără acte, fără garanție, numai cash

  1. „…iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.”-si culmea nimeni nu s-a prins ca-i ceva putred mai ales ca niciuna dintre celelalte 500 nu va fi urmarita pentru ca ……n-au motive, nu-i asa?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Elevii din Furnica, cel mai mic sat din Constanța, vor putea învăța în Shanghai, una din cele mai mari metropole ale lumii

mar feb. 15 , 2022
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat astăzi,15.02.2022, conferința de presă având ca subiect Proiectul Clasele Confucius. Obiectivul principal al proiectului este predarea limbii chineze, la cele mai înalte standarde, utilizându-se cele mai moderne mijloace. Cursurile sunt susținute de cadre universitare de la instituții de prestigiu din Republica Populară Chineză, selectate […]
furnica chineza shanghai

V-ar putea interesa și: