Halep – Kerber, cel mai frumos meci din 2018, la un grand slam

Meciul dintre Simona Halep şi germana Angelique Kerber, din semifinalele Australian Open, a fost desemnat de WTA drept cel mai frumos din 2018, la un grand slam.

Halep s-a impus, cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, şi s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open. Halep a salavat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală, după după două ore şi 20 de minute de joc.

„Ciocnirea titanilor”, a prefaţat site-ul oficial al WTA înfruntarea dintre Halep şi Kerber de atunci şi cele două jucătoare au respectat aşteptările, cu o luptă dură, intensă, pentru locul din ultimul act al turneului de la Melbourne. A fost partida turneului, prin jocul de înaltă calitate arătat, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii de pe Rod Laver Arena şi i-au ţinut cu sufletul la gură. Un meci între cele mai în formă jucătoare din circuit, în acest an, rapide, dispuse la efort şi cu baje de lovituri aproape complete.

Partida a avut în prima parte un ritm alert, de tenis „bliţ”, imprimat de Simona Halep, apoi s-a trecut la lupta corp la corp, cu schimburi şi ghemuri lungi, în care Kerber s-a simţit mai bine. Învingătoare urma să fie însă sportiva cu cea mai bună condiţie fizică şi cel mai bun psihic: Simona Halep.

Halep a luat-o tare pe Kerber de la început. Mai ofensivă ca niciodată, românca s-a năpustit peste adversara ei, cu o demonstraţie de tenis rapid şi eficient: 5-0 în 13 minute şi cu trei break-uri. Kerber s-a clătinat sub loviturile încasate, a greşit destul de mult, dar nu a cedat. Şi-a corectat evoluţia, a început să depună mai mult efort, să ajungă la mingile Simonei Halep şi să echilibreze meciul.

Kerber s-a apropiat la 3-5, recuperând două break-uri, dar şi-a pierdut apoi serviciul şi românca a câştigat primul set, cu 6-3, după doar 25 de minute de joc.

Setul al doilea a arătat o jucătoare germană mai ofensivă, mai concentrată, în timp ce Halep a mai scăzut ritmul şi a intrat în schimburile lungi de mingi, preferate de câştigătoarea din 2016, de la Melbourne. Totuşi, Halep a rupt echilibrul, cu break la 2-1, a avut o minge de 4-1, dar Kerber a făcut rebreak şi a egalat apoi la 3. La 4-3, Halep a ratat două mingi de break şi a fost neinspirată folosind o „scurtă”, la care Kerber a ajuns şi a punctat, egalând din nou, la 4. Jucătoarea română a avut o nouă minge de ghem, de 5-4, dar nu a fructificat-o nici pe aceasta, iar Kerber a făcut break şi imediat a închis setul cu 6-4, după o oră şi 19 minute de la start.

Fostul lider WTA a început cu break decisivul, nesusţinut de propriul serviciu însă. De la 1-1, jucătoarele au mers cu serviciul până la 4-3, când Halep a reuşit un nou break şi a servit pentru meci. Românca a fost la două mingi de finală, dar germana nu a cedat şi făcut rebreak, după un de 26 de lovituri. La 5-4, românca a avut două mingi consecutive de meci, pe serviciul germanei, dar aceasta a jucat extraordinar şi le-a anulat, apoi a făcut ea break şi servit pentru finală, A fost rândul Simonei Halep să salveze două mingi de meci, la 40-15 pentru Kerber şi să egaleze, la 6. Următoarea oportunitate de finală a apărut pentru Halep, la 8-7. Pe prima, a treia din această întâlnire, a ratat-o, dar nu şi pe următoarea, împunându-se cu 9-7.

În finală, Halep, locul I WTA, era învinsă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA. Românca pierdea a treia finală de grand slam jucată în carieră şi cobora, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni. La scurt timp, Halep a redevenit liderul WTA, iar la următorul grand slam, cel de la Roland Garros, ridica trofeul deasupra capului.

Sursa: News.ro


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum va fi VREMEA în decembrie. Cum ne vor afecta CICLONII mediteraneeni

sâm dec. 1 , 2018
Luna decembrie se caracterizează printr-o gamă variată de fenomene meteorologice, precum ninsoare, care, asociată cu intensificări ale vântului, va determina producerea viscolului, fenomen ce va avea loc cel mai frecvent în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei, dar şi ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi […]
ninsoare

V-ar putea interesa și: