
Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare continuă în municipiul Constanța în mai multe zone ale orașului. În prezent, se lucrează pe strada Theodor Burada.
„Pentru siguranța persoanelor care tranzitează zona, dar și pentru buna desfășurare a lucrărilor, începând de astăzi circulația rutieră va fi blocată pe strada Theodor Burada pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru o perioadă de 30 de zile.”, a anunțat Primăria Constanța pe 22 februarie.
Închiderea străzii este necesară pentru că lucrările vor afecta prima bandă de circulație. În plus, este necesar spațiu pentru montarea țevilor provizorii pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic, dar și pentru manevrarea în siguranță a utilajelor.
Pentru că lucrările se derulează pe trotuar, la limita gardului Cimitirului Central, și pentru prevenirea eventualelor incidente, societatea contractată a montat provizoriu mai mulți popi metalici, urmând ca odată cu finalizarea lucrărilor structura gardului să fie consolidată.
Recomandare: Peste 20 de ani, conductele de termoficare din Constanța care de-abia au fost instalate trebuie schimbate
„Amintim că este vorba despre traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației racordate la sistemul centralizat.”, spune primăria.
Vă reamintim că în campania electorală, Vergil Chițac spunea că soluția pentru sistemul de termoficare nu este înlocuirea conductelor.
„Solutia schimbarii traselor de tubulaturi impreuna cu modernizarea CET ului este costisitoare si produce mult deranj in oras. Asadar, ar fi bine daca s-ar renunta la retelele de conducte prin care circula agentul termic. In felul acesta s-ar elimina energia necesara pentru pomparea agentului termic si lucrarile necesare in cazul aparitiei spargerilor sau deteriorarii izolatiei termice. In esenta lucrurile sunt foarte simple: fiecare bloc sau grupare de blocuri, depinzand de numarul de apartamente sau asezarea lor, va beneficia de cate o microcentrala alimentata cu apa si gaz si dotata cu un cazan pentru incalzirea apei si un sistem de pompare. Cazanul poate fi dublat pentru ca in caz de defectiune sa nu ramana nealimentate cu caldura pe timp de iarna apartamentele in care locuiesc copii mici sau batrani. Agentul termic va fi distribuit din coloana montata pe casa scarii in fiecare apartament iar contorizarea este foarte simplu de facut.”, scria pe site-ul său, citând experți în domeniu,
vreti si reparatii vreti si circulatie Sa ne dea autorul solutia
Soluția a dat-o Vergil Chițac in campanie: nu trebuie inlocuite conductele, trebuie desființat actualul CET. Era bună.
In secolul trecut un comandant de unitate militară din Basarabi a cerut șefilor de la București să se construiască un drum asfaltat in zona
respectiva.Avizul a fost nefavorabil.Ofiterul a fost promovat la minister,iar noul comandant sperând că va fi susținut de fostul său șef a făcut raport și a primit tot aviz nefavorabil cu mențiunea -De sus lucrurile se văd altfel.
Din păcate toți politicienii procedează în mod asemănător când sunt nimeni susțin cu tărie cererile cetatenilor însă după alegeri uită de promisiuni.Aceste investiții mari creează mult chin pentru locuitori trafic aglomerat multa mizerie,apă și căldură cu întreruperi repetate iar rezultatul va fi acelasi-avarii continue deoarece conductele secundare sunt făcute praf. In ritmul in care se lucrează să presupunem că se vor schimba toate țevile va dura 20 de ani apoi o luam de la început.