Haos în trafic: o stradă din Constanța va fi blocată timp de 30 de zile!

Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare continuă în municipiul Constanța în mai multe zone ale orașului. În prezent, se lucrează pe strada Theodor Burada.

„Pentru siguranța persoanelor care tranzitează zona, dar și pentru buna desfășurare a lucrărilor, începând de astăzi circulația rutieră va fi blocată pe strada Theodor Burada pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru o perioadă de 30 de zile.”, a anunțat Primăria Constanța pe 22 februarie.

Închiderea străzii este necesară pentru că lucrările vor afecta prima bandă de circulație. În plus, este necesar spațiu pentru montarea țevilor provizorii pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic, dar și pentru manevrarea în siguranță a utilajelor.  

Pentru că lucrările se derulează pe trotuar, la limita gardului Cimitirului Central, și pentru prevenirea eventualelor incidente, societatea contractată a montat provizoriu mai mulți popi metalici, urmând ca odată cu finalizarea lucrărilor structura gardului să fie consolidată.  

Recomandare: Peste 20 de ani, conductele de termoficare din Constanța care de-abia au fost instalate trebuie schimbate

„Amintim că este vorba despre traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației racordate la sistemul centralizat.”, spune primăria.

Vă reamintim că în campania electorală, Vergil Chițac spunea că soluția pentru sistemul de termoficare nu este înlocuirea conductelor.

„Solutia schimbarii traselor de tubulaturi impreuna cu modernizarea CET ului este costisitoare si produce mult deranj in oras. Asadar, ar fi bine daca s-ar renunta la retelele de conducte prin care circula agentul termic. In felul acesta s-ar elimina energia necesara pentru pomparea agentului termic si lucrarile necesare in cazul aparitiei spargerilor sau deteriorarii izolatiei termice. In esenta lucrurile sunt foarte simple: fiecare bloc sau grupare de blocuri, depinzand de numarul de apartamente sau asezarea lor, va beneficia de cate o microcentrala alimentata cu apa si gaz si dotata cu un cazan pentru incalzirea apei si un sistem de pompare. Cazanul poate fi dublat pentru ca in caz de defectiune sa nu ramana nealimentate cu caldura pe timp de iarna apartamentele in care locuiesc copii mici sau batrani. Agentul termic va fi distribuit din coloana montata pe casa scarii in fiecare apartament iar contorizarea este foarte simplu de facut.”, scria pe site-ul său, citând experți în domeniu,


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “Haos în trafic: o stradă din Constanța va fi blocată timp de 30 de zile!

  1. In secolul trecut un comandant de unitate militară din Basarabi a cerut șefilor de la București să se construiască un drum asfaltat in zona
    respectiva.Avizul a fost nefavorabil.Ofiterul a fost promovat la minister,iar noul comandant sperând că va fi susținut de fostul său șef a făcut raport și a primit tot aviz nefavorabil cu mențiunea -De sus lucrurile se văd altfel.
    Din păcate toți politicienii procedează în mod asemănător când sunt nimeni susțin cu tărie cererile cetatenilor însă după alegeri uită de promisiuni.Aceste investiții mari creează mult chin pentru locuitori trafic aglomerat multa mizerie,apă și căldură cu întreruperi repetate iar rezultatul va fi acelasi-avarii continue deoarece conductele secundare sunt făcute praf. In ritmul in care se lucrează să presupunem că se vor schimba toate țevile va dura 20 de ani apoi o luam de la început.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vacanță pe litoralul românesc cu 37 de lei de persoană pe noapte

mie feb. 22 , 2023
Românii care vor să meargă în vacanță pe litoralul românesc în sezonul estival 2023 au posibilitatea de a-și rezerva sejururi cu reduceri de până la 57% în cadrul Târgului de Turism online derulat în perioada 22-26 februarie de Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanțe. Peste 200 […]

V-ar putea interesa și: