Haosul imobiliar din Mamaia Nord – Năvodari: Prefectura Constanța a atacat în contencios 52 autorizații de construire și 43 certificate de urbanism

Imagine din arhivă

Instituția Prefectului a făcut azi precizări importante în legătură cu autorizațiile de construire și certificatele de urbanism, emise pentru edificarea unor imobile în zona Mamaia Nord – Năvodari.

În perioada ianuarie 2023 – septembrie 2023, Prefectura Constanța a anunțat că au fost promovate 36 acțiuni în contencios administrativ, la Tribunalul Constanța, ca urmare a sesizărilor formulate de Inspectoratul Județean în Construcții Constanța.

„Cele 36 de acțiuni includ 90 de procese verbale de control ale I.J.C. Constanța, care fac referire la 52 autorizații de construire și 43 certificate de urbanism. Acestea sunt singurele sesizări transmise de către Inspectoratul de Stat în Construcții Instituției Prefectului, cu referire la autorizațiile de construire emise pentru zona Mamaia Nord – Năvodari. Ele se află în diverse stadii procesuale, pe fond.”, mai spune instituția.

În același context, Instituția Prefectului a solicitat anularea parțială a ordinului ministrului dezvoltării numărul 310/2023, respectiv a părții care pune în competența prefectului analiza oportunității și a necesității atacării autorizației de construire și a certificatului de urbanism.

„Ordinul ministrului dezvoltării eludează cadrul normativ specific, reprezentat de articolul 12 alin.1 din Legea numărul 50/1991. Prin lege, se stabilește o obligație în sarcina prefectului de a înainta instanței de contencios solicitarea de anulare a autorizației de construire sau a certificatelor de urbanism, în baza sesizărilor Inspectoratului de Stat în Construcții.”, spune prefectura.

Cauza este pe rol, primul termen de judecată pe fond este pe data de 6 octombrie 2023.

Primar în Năvodari este Florin Chelaru, PSD. Fost primar este Nicolae Matei, ex-PSD, condamnat penal pentru fapte de corupție.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 thoughts on “Haosul imobiliar din Mamaia Nord – Năvodari: Prefectura Constanța a atacat în contencios 52 autorizații de construire și 43 certificate de urbanism

    1. Nu cine a construit e vinovat de haosul imobiliar ci persoana din primarie care a eliberat autorizatie,arhitectul care a autorizat construcțiile,și însăși autoritățile înfrunte cu primarul ca a știut ca se construiesc fara autorizatie.

  1. Un haos total,constructii gaotic construite( exp.blocuri construite-n spatele caselor fara gust ),s-au dat autorizatii pe spagi

  2. Putem ști despre ce societăți sau dezvoltatori este vorba? Sunt foarte multe persoane de buna credință care au achiziționat sau sunt în curs de finalizare a actelor de achiziție. Va mulțumesc!

  3. Asta cu judecata este praf în ochi ! Specialii din justiție or să găsească diferite cai să-i scoată basma curată și să rămână și cu banii ! Nu o să fie nimeni tras la raspundere /judecat/inchis pentru toate ilegalitatile si abuzurile comise . Problema este ca aceasta zona este compromisa pentru generatii întregi de acum încolo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat suspectat că a furat 14 telefoane mobile a fost reținut de polițiști; judecătorii l-au lăsat în libertate

vin sept. 29 , 2023
La data de 28 septembrie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 22 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat. La data de 3 […]

V-ar putea interesa și: