Hârșova primarului Viorel Ionescu: de la datorii de 460.000 lei la fonduri europene de 19 milioane euro VIDEO

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a acordat un interviu video amplu publicației Constanța 100%. Am vorbit despre realizările celor patru ani de mandat, despre motivele pentru care candidează din partea Partidului Național Liberal, dar și despre ce își dorește să facă în următorii patru ani.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/975152816289727

„În prima zi de muncă după ce am ajuns primar, am cerut o situație la zi de la primărie. Primarul de atunci, Nădrag, a spus că nu a primit nimic, deci nu are ce să predea. Am luat-o de la zero. Am aflat că aveam de plată 460.000 de lei și când s-a făcut casa, într-o zi de 15 iulie, Primăria Hârșova mai avea 3.800 de lei”, a spus actualul edil.

Cum s-a descurcat? A tăiat tot ceea ce nu era necesar pentru funcționarea primăriei, începând de la consumabile, unde „pic cu pic se umple paharul”. A găsit apoi lucruri bizare: un minus în casierie de 650.00 de lei. Adică cetățeanul depunea banii, dar aceștia nu mai ajungeau la Trezorerie. A făcut sesizări organelor competente.

La patru luni de când a fost ales, spune că Tudorel Nădrag și PSD le spuneau oamenilor să facă referendum pentru a-l demite deoarece nu a făcut ce a promis, deși Viorel Ionescu nu a promis nimic în campanie.

Primarul din Hârșova a vorbit și despre cele mai importante realizări din acești 4 ani. De pildă, 11,6 kilometri de străzi asfaltate, care nu mai fuseseră asfaltate niciodată sau de dinainte de 1989. S-au realizat și 55 de kilometri de iluminat public modern, cu led-uri. Acum câteva zile s-a semnat un contrat cu fonduri europene pentru asfaltarea a încă patru străzi. În Vadu Oii s-au asfaltat aproape trei kilometri, nu tot. În următorii patru ani se va asfalta însă tot ce a rămas, încă maximum 10 kilometri.

Primarul din Hârșova a semnat în acești ani nouă proiecte europene în valoare de 19 milioane de euro. Orașul avea la 1 ianuarie 2020 un număr de 11.196 de locuitori, ceea ce înseamnă că s-au atras circa 1.700 de euro pe cap de locuitor. Este una dintre cele mai mari cifre din România.

Viorel Ionescu este un primar căruia nu îi place populismul. A spus că taxa de curățenie este de șapte lei pe lună și a explicat de ce trebuie să plătim. Este revigorant, ținând cont de faptul că mulți primari promit taxe și impozite din ce în ce mai mici sau gratuități.

Printre proiectele pentru următorii patru ani se numără, printre altele, introducerea rețelei de gaze naturale, dezvoltarea turismului, care implică valorificarea apelor termale din Hârșova și acordarea statutului de  stațiune turistică  de interes local sau stațiune balneară, dezvoltarea portului din localitate, care să devină un loc de agrement. La Hârșova, de pildă, se poate face și sport nautic.

Mesajul lui Viorel Ionescu este concis, dar cuprinzător:

„Iubim Hârșova, continuăm împreună. Hârșova merge înainte!”


Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța. Executat de Constanța 100% – portal online www.CT100.ro. Cod mandatar financiar: 21200012

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Programul de distribuire a pubelelor galbene în perioada 21 - 25 septembrie

Mon Sep 21 , 2020
Polaris M Holding Constanța continuă distribuirea pubelelor galbene pentru colectarea selectivă a deșeurilor către constănțenii care locuiesc la case. Programul de distribuire a pubelelor galbene in perioada 21.09 – 25.09.2020 este următorul: LUNI – 21.09: strada Aron Voda, strada Buciumului, strada Costache Stamate, strada Interioara 1, strada Interioara 3, strada […]