Hârșova primarului Viorel Ionescu: de la datorii de 460.000 lei la fonduri europene de 19 milioane euro VIDEO

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, a acordat un interviu video amplu publicației Constanța 100%. Am vorbit despre realizările celor patru ani de mandat, despre motivele pentru care candidează din partea Partidului Național Liberal, dar și despre ce își dorește să facă în următorii patru ani.

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, în dialog cu jurnalistul Cristian Hagi, pentru Constanța 100%

Viorel Ionescu, primarul din #Hârșova,a preluat acum patru ani funcția când orașul mai avea 3.800 de lei în cont și datorii de 460.000 de lei. În acești patru ani, a reușit să semneze contracte pe #fondurieuropene în valoare de 19 milioane euro, adică circa 1.700 de euro pe cap de locuitor. Una din cele mai mari cifre la nivel național. Aflați din acest interviu ce a realizat efectiv în ultimii 4 ani, care este principala nerealizare, dar și planurile sale pentru următorii 4 ani. Acestea includ introducerea rețelei de #gazenaturale, aflate la peste 40 km distanță, dezvoltarea portului și transformarea orașului Hârșva în #stațiune turistică de interes local sau geotermală.

Publicată de Constanta 100% pe Duminică, 20 septembrie 2020

„În prima zi de muncă după ce am ajuns primar, am cerut o situație la zi de la primărie. Primarul de atunci, Nădrag, a spus că nu a primit nimic, deci nu are ce să predea. Am luat-o de la zero. Am aflat că aveam de plată 460.000 de lei și când s-a făcut casa, într-o zi de 15 iulie, Primăria Hârșova mai avea 3.800 de lei”, a spus actualul edil.

Cum s-a descurcat? A tăiat tot ceea ce nu era necesar pentru funcționarea primăriei, începând de la consumabile, unde „pic cu pic se umple paharul”. A găsit apoi lucruri bizare: un minus în casierie de 650.00 de lei. Adică cetățeanul depunea banii, dar aceștia nu mai ajungeau la Trezorerie. A făcut sesizări organelor competente.

La patru luni de când a fost ales, spune că Tudorel Nădrag și PSD le spuneau oamenilor să facă referendum pentru a-l demite deoarece nu a făcut ce a promis, deși Viorel Ionescu nu a promis nimic în campanie.

Primarul din Hârșova a vorbit și despre cele mai importante realizări din acești 4 ani. De pildă, 11,6 kilometri de străzi asfaltate, care nu mai fuseseră asfaltate niciodată sau de dinainte de 1989. S-au realizat și 55 de kilometri de iluminat public modern, cu led-uri. Acum câteva zile s-a semnat un contrat cu fonduri europene pentru asfaltarea a încă patru străzi. În Vadu Oii s-au asfaltat aproape trei kilometri, nu tot. În următorii patru ani se va asfalta însă tot ce a rămas, încă maximum 10 kilometri.

Primarul din Hârșova a semnat în acești ani nouă proiecte europene în valoare de 19 milioane de euro. Orașul avea la 1 ianuarie 2020 un număr de 11.196 de locuitori, ceea ce înseamnă că s-au atras circa 1.700 de euro pe cap de locuitor. Este una dintre cele mai mari cifre din România.

Viorel Ionescu este un primar căruia nu îi place populismul. A spus că taxa de curățenie este de șapte lei pe lună și a explicat de ce trebuie să plătim. Este revigorant, ținând cont de faptul că mulți primari promit taxe și impozite din ce în ce mai mici sau gratuități.

Printre proiectele pentru următorii patru ani se numără, printre altele, introducerea rețelei de gaze naturale, dezvoltarea turismului, care implică valorificarea apelor termale din Hârșova și acordarea statutului de  stațiune turistică  de interes local sau stațiune balneară, dezvoltarea portului din localitate, care să devină un loc de agrement. La Hârșova, de pildă, se poate face și sport nautic.

Mesajul lui Viorel Ionescu este concis, dar cuprinzător:

„Iubim Hârșova, continuăm împreună. Hârșova merge înainte!”


Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța. Executat de Constanța 100% – portal online www.CT100.ro. Cod mandatar financiar: 21200012

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.