Harta din cauza căreia Vergil Chițac și Mihai Lupu ar trebui să-și de demisia, iar PSD să tacă vreo 20 de ani

Județul Constanța este, în continuare, pe un loc rușinos în ceea ce privește valoarea salariul mediu. București şi judeţele Cluj şi Timiş conduc clasamentul celor mai mari salarii medii nete din economia locală, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, Constanța este pe la jumătate.

Sursa: ZF.ro

Astfel, un angajat din Bucureşti avea un salariu mediu net lunar de peste 5.200 de lei în luna sep­tembrie a acestui an, adică peste 1.000 de euro, în Cluj salariile au ajuns aproape de 4.800 de lei net, iar Timişul a completat po­diu­mul celor mai mari salarii din ţară, cu o medie de circa 4.300 de lei net. În Constanța, salariul a fost de numai 3.377 de lei.

Salarii mai mari decât în Constanța se câștigă și în județe precum: Galați, Călărași, Olt, Dolj, Gorj, Arad, Sălaj, Mureș, Iași, Brașov.

Salariile din Bucureşti au crescut cu 15% în septembrie 2022 faţă de aceeaşi lună din anul 2021, iar cele din Cluj şi Timiş au crescut cu 13%. Cel mai mult au crescut salariile din Sălaj, cu 25% în septembrie 2022 faţă de septembrie 2021, până la aproape 3.500 de lei, urmate de cele din Covasna, cu o creştere de 20%, până la puţin peste 3.300 de lei net, şi cele din Sibiu, cu 19%, până la o valoare medie lunară de aproape 4.200 de lei. În județul Constanța, salariile au crescut cu numai 7%. Tulcea e în spatele nostru, dar cu numai 200 de lei.

Vinovați de această situație sunt PSD, care a condus județul 20 de ani, și, mai nou, Vergil Chițac și Mihai Lupu, liderii care au promis o Constanță Altfel, prosperă, cu investitori și locuri de muncă, dar care nu au făcut nimic în această privință în ultimii doi ani.

„Dezastrul din salarizare înseamnă că politicienii nu au reușit să îndeplinească unul din obiectivele lor principale: să atragă investitori care să creeze locuri de muncă bine plătite. E adevărat, se poate spune că o parte din venituri, mai ales în industria ospitalității, sunt la negru, dar aceasta nu este nicio scuză, dimpotrivă. Ba chiar s-ar putea să nu fie un argument. Județe precum Brașov și Prahova, care sunt destinații importante de vacanță, au salarii medii sensibil mai mari decât în Constanța. Pe lângă sănătate și educație, aleșii locali ar trebui să aibă în vedere, prioritar, modalități pentru a atrage investitori și de a-i sprijini pe cei deja aflați aici. Fără ei, fără taxele și impozite plătite de ei și colectate de la salariați, comunitățile nu se pot dezvolta. Din 2021, la conducerea județului și a municipiului Constanța se află PNL, prin Mihai Lupu, respectiv Vergil Chițac.”

Ambii ar trebui să-și dea demisia. Au dovedit că nu au reușit să rezolve nimic în această problemă gravă a constănțenilor.

V-ar putea interesa și: Județul Constanța, pe primul loc în România la atragerea de fonduri europene (cu excepția regiunii București-Ilfov) și asta i se datorează lui Felix Stroe


Un comentariu la “Harta din cauza căreia Vergil Chițac și Mihai Lupu ar trebui să-și de demisia, iar PSD să tacă vreo 20 de ani

  1. Asfalteaza in mmt Soseaua Mangaliei ca ne rupem masinile si picioarele pe asa zisele trotoare. Nu te dor hemoroizii cand mergi acasa si treci podul de la Dorally? Au mai fost si altii inaintea ta, dar ce racaiau, asfaltau imediat. TU? Ce MMT ai facut. Ai omorat orasul. Pune panouri la intrarile si iesirile din oras: ORAS INCHIS. Sa te duci drq si tu si baba aia de Ovanesian si boul ala de pitic porno de vice. Sa va mai voteze mamicile voastre. Cred ca le este si lor rusine cu voi. Chiar ca este o Constanta altfel. Un mare BRAVO muistilor aia care au vota cu voi. Din partea locuitorilor Municipilui Constanta un mare m**e.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se întrerupe apa în mai multe zone din municipiul Constanța

lun dec. 5 , 2022
În perioada 07 decembrie 2022, ora 22.00 – 08 decembrie 2022, ora 20.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de distribuție apă potabilă, cu diametrul de 1.000 mm, de pe bd. Aurel Vlaicu (zona Portofino) din Municipiul Constanța. Intervențiile sunt executate […]
raja

V-ar putea interesa și: