Harta străzilor care vor fi asfaltate în cartierul Compozitorilor

compoitorilor harta strazi propuse asfaltare

Scriam zilele trecute că în acest an se vor asfalta 21 de străzi din orașul Constanța. Pentru că încă primesc întrebări pe acest subiect, reiau aici lista cu străzile, dar și o hartă a unui carier pe care îl cunosc bine, Compozitorilor, pe care am trasat străzile propuse pentru asfaltare. Observați să se asigură legătura dintre Baba Novac și Soveja, pe strada Eduard Caudella, care va deveni astfel un coșmar (va fi folosită de toți care vor tranzita cartierul). Strada Rapsodiei se oprește în spatele blocurilor pentru tineri, de aceea credem că mai utilă era asfaltarea străzii Constantin Bobescu, pentru că aceasta face de asemenea legătura între Baba Novac și Soveja. Rapsodiei a fost însă asfaltată pe vremea când primar era Radu Mazăre și consilier al acestuia Valentin Preda, care locuia chiar pe Rapsodiei. Curios, asfaltarea s-a oprit până puțin după vila sa. Mai puteți observa că se asfaltează unule străzi de legătură.

Notez însă și aici un fapt: în cel mai bun an financiar din istoria Primăriei Constanța, care are un excedent imens, de 200 de milioane de lei, nu se reușește decât asfaltarea a 21 de străzi din multele zeci de ulițe ale Constanței. Se cheltuie pentru acest lucru 2,35 milioane de euro. În schimb, în cartierul social Henri Coandă intră cel puțin 7,5 milioane euro anul acesta.

Puteți citi mai jos lista străzilor propuse în bugetul pentru asfaltare, precum și lungimea lor, în metri liniari.

O precizare de final, care vine de la o prietenă care s-a mutat în Compozitorilor acum câțiva ani. ”Măcar să le facă și pe astea, că de promis ne promit de câțiva ani. Am citit lista asta și în 2014”, spune ea. Are dreptate: s-a promis și nu s-a făcut nimic. I-am spus că singura speranță este că 2016 este an electoral. Măcar acum.

LOT 1

Cartierul Compozitorilor

 1. Eduard Caudella + prelungire – 1.040 ml
 2. Titus Cergău – 310 ml
 3. Iosif Ivanovici – 265 ml
 4. Dinu Lipatti – 160 ml
 5. Rapsodiei – 330 ml
 6. Haricleea Darclee – 260 m

LOT 2

Cartier Baba Novac

 1. Voievozilor – 390 ml
 2. Scheia – 105 ml
 3. A.D. Xenopol – 440 ml
 4. Aleea Al. Alecandridi – 450 ml
 5. Govora – 450 ml
 6. Horia Grigorescu – 245 ml
 7. Topoloveni – 350 ml
 8. Vrâncioaiei – 235 ml

LOT 3

Cartier Palazu Mare

 1. Liviu Rebreanu – 530 ml
 2. George Topârceanu – 280 ml
 3. Lucian Blaga – 410 ml
 4. Măcinului – 456 ml
 5. Gospodăriei – 420 ml
 6. Alexandru Sahia – 230 ml

LOT 4

Cartierul Veteranilor

 1. Prelungire Meșterul Manole – 400 ml
 2. Mareșal Al. Averescu – 330 ml

În total vorbim despre 7,786 km de drumuri care vor fi asfaltați și despre o suprafață totală de 52.205 mp.

 

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

4 comentarii

 • de unde aveti informatia? primaria nu o are – anu asta nu se asfalteaza pt ca …nu exista un executant

 • multumesc. a fost pus sa minta. Nu exista informatii despre firma care executa lurarile (cel putin nu public) termenul de incepere al lucrarilor , planul de executie sau durata lucrarilor. Sunt vehiculate niste date calendaristice evazive , obiectivul avand din pacate doar un insalubru obiectiv electoral.

 • Si in Constanta(km5) au plombat cateva strazi! Va rog sa mergeti cu masina pe ele ( liliacului, th sperantia ) sa vedeti cat de prost au fost plombate!!! Va rog sa ma credeti ca inainte de a se apuca de ele era mult mult mai bine. Bataie de joc pe banii constantenilor!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.