Hocus-pocus în Constanța: dispare o parcare, apare un supermarket

penny constanța
Zona în care va apărea magazinul este marcată cu galben. În stânga sus, notificarea primită de șoferi

Încă o parcare din orașul Constanța dispare, pentru ca în locul ei să apară un supermarket.

Este vorba despre o parcare aflată între străzile Eliberării și Ion Luca Caragiale, în apropiere de magazinul Brick și de Cimitirul Central. Spunem „parcare” pentru aici își lasă mașinile, de zeci de ani, locuitorii din zonă. Mai este folosită și de cei care se duc, de exemplu, la restaurantul Konak, aflat imediat peste drum. În actele primăriei este posibil ca acest loc să nu fi fost niciodată, oficial, parcare propriu-zisă.

Zilele acestea, șoferii care lasă mașina acolo au găsit un bilet în parbriz. Societatea Rewe România SRL, care deține magazinele Penny, le solicită să își mute mașinile până pe data de 2 mai 2019, pentru că vor începe lucrările de construirela un nou magazin.

„Dacă parcarea nu este eliberată, se va demara procedura de ridicare a autovehiculelor de către Poliția Locală”, spun reprezentanții Penny.

O afirmație mai mult decât interesantă, ținând cont că Poliția Locală Constanța a spus, în mai multe rânduri, că NU poate interveni pe domeniul privat. Terenul despre care vorbim este în proprietatea privată a REWE.

Nu numai că se va construi un magazin aici și va dispărea parcarea, ci se vor lua și măsuri pentru a încerca să se facă față traficului mult sporit în zonă. Primă măsură a fost deja luată: de pe strada Eliberării, de exemplu, nu mai ai voie să faci stânga sau dreapta, la semafor. O soluție proastă, pe care n-am înțeles-o, dar care era prevăzută în PUZ din 2017. O măsură care a fost luată pentru că aici va apărea un supermarket.

Iată ce mai trebuie făcut, potrivit PUZ-ului, în ceea ce privește străzile și traficul din zonă.

Terenul pe care se va construi are o suprafață de 4009 metri pătrați. Jumătate din suprafață va fi ocupată de magazin, 1604 mp vor fi spații carosabile, pietonale și parcări, iar 400 de metri pătrați vor fi spațiu verde. Magazinul va avea numai un parter înalt, de opt metri.

Locuitorii din zonă sunt disperați.

„Parcarea e plină zilnic cu mașini de orice fel. E o parcare ideală și e destul de mare. E între cimitirul central și magazinul Brick sau Marvimex. Acum vor să construiască un Penny acolo, de parcă nu ne ajungea MegaImage, care este chiar lângă. Să vedem cum va fi în fiecare duminică, atunci când e târg la Brick. E haos în zonă. Ideea unui alt hipermarket mă termină”, ne-a spus Ovidiu, un cititor care a primit și notificarea de la Rewe să nu mai parcheze acolo.

Cei care au creat documentația tehnică spun că, dimpotrivă, magazinul va face ca zona să fie mai atractivă?!

„Având în vedere tendinţa de dezvoltare a zonei, se estimează că din punct de vedere social, zona va deveni mai atractivă prin diversificare funcțională şi amenajări noi, iar din punct de vedere economic, se estimează o creştere a veniturilor la bugetul local prin taxele aferente documentaţiilor respective”, se arată în acestă documentație.

Detalii despre proiect puteți citi AICI. PUZ-ul a fost elaborat inițial în 2016.

UPDATE 25 mai 2019. Parcarea unde se va construi un nou magazin Penny a fost îngrădită

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

8 comments

  • Faggodau nu te mai saturi de euro mai nesatulule ?

  • Ti-ai dreak cu atractivitatea voastra, nu va mai saturati, ati praduit tot orasul

  • Întrebarea este cine a avut terenul inainte sa il dețină Rewe s-au de cand il are ptr ca eu in 2010 am cerut teren la primărie sa-mi fac casa si au spus ca nu mai sunt terenuri in Constanta

  • A plecat o jigodie in Madagascar si a ramas un nenorocit sa-i continue sirul de nemernicii..cand veti crapa,tot cu kktul din voi o sa plecati..

  • Daca este teren privat, ma întreb de ce oare este asfaltat ?

  • Bai Fagadel nu-ți ajunge că ai Cimpanizat Primăria Constanța acum Cimpanizezi și parcările ???
    Foamea lunga față strâmbă !!!!
    Să te duci vis – a – vis de parcare că ai loc pus deoparte acolo !!!( La Central )

Leave a Reply

Your email address will not be published.