Hora din Mamaia s-a lăsat cu demiteri la vârful IPJ Constanța

coronavirus hora mamaia

Şeful Inspectoratului de Poliţie Constanţa şi adjunctul pe linie de ordine publică au fost schimbaţi din funcţie, după apariţia imaginilor cu turiştii care s-au prins în horă la Mamaia. Decizia a fost luată după ce o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse pentru limitarea răspândirii pandemiei. Poliţia Română anunţă că efectivele din zonă au fost suplimentate.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, joi, că, în urma apariţiei imaginilor cu turiştii care s-au prins în horă la Mamaia, o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, în staţiunea Mamaia, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi Poliţia Staţiunii Mamaia.

„În urma analizei situaţiei constatate s-au dispus următoarele: Cu data de 30 iunie 2020, şefului I.P.J Constanţa i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare. Cu data de 1 iulie 2020, s-a dispus încetarea împuternicirii adjunctului şefului I.P.J Constanţa pe linie de ordine public”, a transmis IGPR.

Șeful IPJ Constanța, Constantin Dancu, a ieșit la pensie
Cu data de 30 iunie 2020, şefului I.P.J Constanţa, Constantin Dancu, i-a fost întreruptă menţinerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare

Totodată, sursa citată a precizat că prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, cu data de 1 iulie 2020, comisarul-şef de poliţie Glugă Constantin Adrian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de 3 luni, atribuţiile funcţiei de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Cu data de 1 iulie 2020, prin dispoziţie a inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul de poliţie Nucu Marian a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe o perioadă de 3 luni.

„Totodată, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe durata sezonului estival, Poliţia Română a suplimentat numărul efectivelor care acţionează. Astfel, 182 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistică şi combaterea criminalităţii organizate au fost delegaţi la nivelul I.P.J. Constanţa.  În total, peste 500 de poliţişti acţionează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate şi a proteja drepturile şi libertăţile cetăţeneşti”, a mai transmis IGPR.

Reamintim că, pe 20 iunie, mai mulți turiști au încins o horă, în zona Piațetă Cazino din stațiunea Mamaia, în seara de 20 iunie, ignorând orice normă de distanțare socială.

Poliția spune că imaginile video au fost aduse la cunoștința conducerii I.P.J. Constanța în jurul orei 22.30, iar în 3 minute, un echipaj de poliție din cadrul Poliției stațiunii Mamaia a ajuns la fața locului, în zona nefiind semnalată vreo problemă. Imaginile au fost difuzate de Antena 3 și pot fi urmărite AICI.

„Datorită muzicii live care cânta la o terasă și a atmosferei create, în mod spontan, mai mulți trecători – posibil turiști – au format o horă, pe care au dansat aproximativ 3 minute.

Ca măsură de precauție și pentru prevenirea acestui tip de incidente, conducerea I.P.J. Constanța a dispus suplimentarea efectivelor în stațiunea Mamaia, începând cu data de astăzi.”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.

Poliţia Română continuă activităţile în sistem integrat alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu în scopul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi al răspândirii SARS-Cov2.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost, miercuri, la Constanţa şi a declarat că echipajele nu erau bine organizate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.