Horia Constantinescu, al patrulea politician ca importanță din Constanța. O greșeală și o victorie

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Horia Constantinescu

Horia Constantinescu a făcut o greșeală în această campanie electorală, dar a reputat și o victorie personală.

Înainte de a vorbit despre ea, să notăm ceva: Horia Constantinescu este al patrulea politician ca importanță din municipiul Constanța. Nu o spunem noi, o spun cifrele. A obținut 5,03% din voturi la aceste alegeri locale, adică 4.876, fiind situat după Vergil Chițac, Stelian Ion și Decebal Făgădău. Are de peste două ori mai multe voturi decât un politician cu experiență, cum este Claudiu Palaz, președintele PMP (poate prea multă experiență, aș spune).

Horia Constantinescu a greșit în această campanie atunci când a renunțat la postura de independent și s-a înrolat în PPUSL. L-am întrebat de ce a făcut-o. Oficial, pentru că a dorit ca un proiect al său, care prevede promovarea produselor românești – un proiect bun – să fie sprijinit pentru a deveni realitate.

Indiferent de motiv, acest lucru nu l-a ajutat, dimpotrivă. Dovada clară este că PPUSL nu a obținut decât 3.307 voturi pe listele pentru consiliul municipal. Aveți mai jos cifrele, pentru conformitate.

Ca independent, ar fi obținut un scor mai bun.

Partea bună, pentru Horia Constantinescu, este că s-a clasat pe locul al patrule. Partea proastă, pentru viitorul său politic, este că modalitățile de a crește împreună cu PPUSL sunt extrem de limitate. Dacă va pleca, va fi al treilea partid în decurs de câteva luni. Dacă va rămâne, va fi aproape misiune imposibilă.

Fără îndoială însă, dacă va rămâne în politică, va avea o voce care nu poate fi ignorată. Să nu uităm că a fost membru PSD toată viața sa politică și că cele 5,03% procente pe care le-a obținut ar fi putut să-l facă primar pe Decebal Făgădău, care a pierdut la 4,29% procente.

Până la urmă, a obținut (o parte) din ceea ce și-a dorit.

Rezultatele finale la alegerile locale pentru Primăria Constanța, 2020
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.