Horia Constantinescu, ANPC, anunță că a descoperit o situație „incredibilă” la o stație Lukoil

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a dezvăluit astăzi o situație pe care o cataloghează drept „INCREDIBILĂ”.

„Pe baza unei informații primite de la dvs, in coordonarea Direcției Generale de Control, s-a desfășurat o acțiune ce pare ruptă dintr-o lume absurdă!”, spune acesta.

Ce s-a întâmplat de fapt:

„Operatorul economic Lukoil Ciolpani comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acționarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenția: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37. La determinarea cantității de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferență în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri.”, a scris Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Video puteți vedea aici: https://www.facebook.com/reel/1020557615844843

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 50000 lei (de plată 50000 lei) pentru încălcarea art.6 alin.1 lit.b din Legea 363.

De asemenea au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condițiile stabilite de producător, s-a aplicat o amendă de 5000 lei (de plată 1000 lei) pentru încălcarea art.7 lit.b a 5-a liniuță din OG21.

„Stația a fost oprită temporar!”, a mai spus șeful ANPC.

Potrivit Termene.ro, Lukoil România SRL a avut în 2022 o cifră de afaceri de 13.358.908.234 lei și un profit de 235.083.572 lei, în creștere cu 46% față de 2021. Acționarul firmei este LITASCO SA, cu sediul în Elveția. Firma este însă controlată de oameni de afaceri din Rusia.

COMPLETARE

„În cei peste 10 ani de când sunt director general, în cadrul ANPC, mi-am dorit și îmi doresc în continuare să avem toate pârghiile necesare pentru a elimina și cel mai mic atentat la drepturile fundamentale ale consumatorilor.

Primim zilnic sute de sesizări și informări legate de abaterile unor operatori economici. Suntem mult prea puțini pentru a reuși să fim prezenți peste tot unde ne-am dori sau unde ar fi nevoie.

Cu toate acestea în fiecare zi reușim să transmitem un mesaj puternic.

Am primit informația legată de “furtul” la pompă în urmă cu foarte puțin timp. Am considerat că se impune urgent verificarea și sancționarea acestuia.

Indiferent de cât de puțini bani sunt „făcuți” aşa și indiferent care este dimensiunea financiară a celui care o face acest lucru este de netolerat.

De fiecare dată am sperat că lucrurile se vor îmbunătăți în urma acțiunilor noastre, din păcate văd că acest lucru nu se întâmplă la nivelul pe care ni-l dorim.

Avem suficient de multă mină în pixuri pentru a ne lupta cu orice fenomen de acest gen.”, a declara Paul Anghel, director general ANPC.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 comentarii la “Horia Constantinescu, ANPC, anunță că a descoperit o situație „incredibilă” la o stație Lukoil

  1. Situația incredibila nu este așa incredibila , am pățit de multe ori la stațiile Mol , afișajul indica eronat , trebuia verificata pompa cu vas etalon , nu contează ce indica afișajul ci că plătești ce primești .

  2. Mi se pare corect. Rusul nu face diferența între inamic și idioții care îi cumpără benzina. Ar fi trebuit să le incendiem benzinăriile și toate proprietățile rusești din România.

  3. Control mult mai mult pt caeu NU CRED că toate pompele funcționează normal după stasul care TREBUIE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Apă cu presiune scăzute în mare parte din municipiul Constanța, la etajele superioare nu mai ajunge deloc

vin nov. 17 , 2023
RAJA a anunțat că, în cursul acestei dimineți, în jurul orei 09,00, la Stația de pompare si tratare Palas s-au înregistrat mai multe variații de tensiune, pompele de la nivelul stației rămânând fără alimentare cu energie electrică. Prin urmare, în cartierele CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, […]
robinet apa raja

V-ar putea interesa și: