Horia Constantinescu după ce a controlat târgurile din Constanța: Cred că am face rău cățelușilor dacă le-am oferi carne păstrată la 18 grade

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a vorbit, astăzi, pe pagina sa de Facebook, despre târgul de așa-zise produse tradiționale organizat de Consiliulu Județean Constanța în fața Pavilionului Expozițional.

Acesta a declarat că a găsit comercianți care își făceau reclamă falsă, în sensul că produsele lor, despre care spuneau că sunt din Maramureș, erau de fapt cumpărate de la o firmă din București. În opinia noastră, este mai mult decât reclamă falsă, poate fi catalogat drept înșelătorie, fapt care ține de domeniul penal.

Tot el a spus că, după ce a văzut condițiile în care se vindea acolo, ar fi închis pe oricine ar fi făcut asta, chiar și pe părinții săi.

„S-a confiscat foarte multă marfă. Mă doare inima, mi-ar plăcea să o mănânce, dar mi-e că facem rău și cățelușilor dacă le-am oferi acestora carne de porc păstrată la 18 grade.”, a spus Horia Constantinescu.

El a remarcat însă că mulți producători locali de brânză, de exemplu, știau exact ce au de făcut și făceau acest lucru.

În fine, a remarcat faptul că unii comercianți au primit sprijin politic chiar din partea unor colegi din partidul său (PSD).

Președintele ANPC le-a transmis celor care organizează astfel de „bâlciuri” că ar trebuie să le ofere condiții privilegiate producătorilor pentru a-i încuraja să vină.

Intervenția o puteți urmări aici: https://fb.watch/oHWxMAaoY3/

Consiliul Județean Constanța, condus de Mihai Lupu, căruia PNL i-a retras sprijinul din cauza scandalurilor în care a fost implicat, a recunoscut că a închiriat spațiul.

„Consiliul Județean Constanța a închiriat spațiul din exteriorul Pavilionului Expozițional fiecărui producător în parte. Înțelegerea privind utilizarea acestui spațiu include ca toate cerințele și obligațiile de respectare a normelor igienico-sanitare, să cadă în responsabilitatea agenților economici. Totodată, reprezentanții CJC au atras atentia producătorilor să respecte normele sanitar-veterinare și să utilizeze vitrine frigorifice, indiferent de condițiile meteorologice externe, aceasta fiind o cerință esențială. CJ nu are atributii de verificare a producatorilor/comerciantilor daca acestia nu respecta normele sanitar-veterinare si raspund in totalitate pentru respectarea lor.  Notele de control ale organelor abilitate sunt aduse si la cunostinta CJ, iar colegii mei le pun in vedere sa le respecte, respectiv nu le mai semnează acordul de utilizare a spatiului daca nu indeplinesc condițiile in totalitate.”, au menționat reprezentanții CJ Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum arată târgurile de Crăciun din România. Se poate și fără bâlci

Dum dec. 3 , 2023
Ați văzut probabil în ce hal arată târgul de Crăciun din Constanța. Am făcut o comparație cu alte câteva din România, să vedem dacă numai la noi este un bâlci, așa cum spunea președintele ANPC, dacă numai noi avem mici care sfârâie pe grătare (locație închisă ulterior de Protecția Consumatorilor), […]

V-ar putea interesa și: