Horia Constantinescu: Salvarea noastră, divinitatea și bătrânica pe care n-o băga nimeni în seamă la piață

Horia Constantinescu spune că salvarea noastră, în această perioadă, este mâna întinsă de către divinitate, dar și bătrânica din piață, până acum ignorată.

„Cred că este un mesaj divin prin care ne atrage atenția Doamne Doamne că noi am pierdut orizontul pe care cândva promiteam că-l avem. Ne urâm cam tare între noi, ne boscorodim, ne înjurăm, nu mai ținem unul la altul. Ne macină gelozia și invidia când un vecin își pune țiglă nouă pe casă”, a spus Horia Constantinescu, la Dobrogea TV.

Acesta afirmă că cei din mediul rural vor fi încă o dată salvarea întregului motor al economiei.

„Bătrânica pe care n-o băga nimeni în seamă în piață, pentru că nu avea ceapa verde cea mai lungă, ca cea importată, va fi cea care va putea pune pe masa românilor ouă, brânză și lucruri provenite din gospodării. Nu cred altă șansă de izbândă decât întoarcerea la curte, la tradiție și la mâna gospodarului”, a spus el.

A vorbit și despre Uniunea Europeană, dar în termeni critici.

„Marea familie europeană, în sânul căreia ne-am bucurat că am intrat, ne-a trântit ușița peste degețele. Ne-a dat pe sub ușă, ne-a împins un miliard, pe hârtie”, spune Horia Constantinescu.

Acesta face comparație cu marile țări din Europa, pentru care s-au alocat, în unele cazuri, câte 300 de miliarde de euro.

„Singurul lucru pe care l-am primit de la Europa a fost dreptul să devenim una din cele mai importante piețe de desfacere”, a mai spus acesta.

Emisiunea în întregime poate fi văzută AICI.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.