Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța, deschide linia directă pentru Protecția Consumatorilor

horia constantinescu

Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, a făcut un apel important către cetățeni, lansând un nou canal de comunicare directă pentru semnalarea situațiilor care pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor.

Într-un demers ce subliniază angajamentul autorităților pentru protejarea drepturilor consumatorilor, Constantinescu a făcut public un număr de telefon de WhatsApp, 0745.999.111, invitând oamenii să trimită mesaje referitoare la neregulile observate.

Mesaje directe pe WhatsApp pentru urgențe

Apelul lui Horia Constantinescu vizează în special angajații operatorilor economici care, din diverse motive, sunt martorii unor abateri de la lege care ar putea afecta grav consumatorii. Pentru a eficientiza raportarea acestor situații, el a solicitat ca mesajele trimise să includă locația exactă a incidentului, fotografii relevante și o descriere succintă a abaterilor observate. Acest sistem de comunicare rapidă și directă va permite autorităților să reacționeze prompt și eficient în fața pericolelor iminente.

Alternative pentru raportări non-urgențe

Pentru situațiile care nu reprezintă un pericol imediat pentru sănătatea sau siguranța consumatorilor, Constantinescu a reiterat utilizarea platformei oficiale de sesizări, disponibilă la https://sesizari.anpc.ro. Această platformă include un formular de informări care poate și trebuie să fie folosit pentru raportarea observațiilor ce, deși nu au afectat direct persoana care le-a sesizat, ar putea avea un impact negativ asupra altor consumatori.

Confidențialitatea – o prioritate

Horia Constantinescu a subliniat că toți cei care vor trimite informații către el vor beneficia de confidențialitate maximă. Acest aspect este deosebit de important pentru cei care doresc să semnaleze nereguli fără teama de repercusiuni.

Un apel la spirit civic

În final, Constantinescu a făcut un apel la spiritul civic al constănțenilor, îndemnându-i să se implice activ în protejarea comunității din care fac parte. Raportarea promptă a neregulilor nu doar că ajută autoritățile să intervină la timp, dar contribuie și la menținerea unui mediu economic sănătos și sigur pentru toți.

Inițiativa șefului CJPC Constanța demonstrează încă o dată angajamentul autorităților de a proteja consumatorii și de a asigura respectarea legii. Cetățenii au acum un instrument suplimentar și rapid de a se face auziți, iar implicarea lor poate face diferența în prevenirea unor incidente grave.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Horia Constantinescu, șeful CJPC Constanța, deschide linia directă pentru Protecția Consumatorilor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au făcut averi declarând în fals că au cazat ucraineni

joi iun. 13 , 2024
Cincizeci de percheziţii au loc, joi, în judeţele Constanța și Brașov, dar și în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind solicitări de decontare ilegală a peste 2,5 milioane de lei pentru găzduirea unor cetăţeni ucraineni. Potrivit Poliţiei Române, joi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii […]

V-ar putea interesa și: