Horia Țuțuianu a semnat documentele necesare construirii unui acvariu nou în Constanța

În curând locuitorii județului Constanța și turiștii care vizitează litoralul vor avea un nou obiectiv pe lista de vizitat: un nou acvariu.

Astăzi s-a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

„Mereu mi-am dorit ca posibilitățile de petrecere a timpului liber atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști să fie cât mai variate și să prezinte interes pentru aceștia. În acest scop, împreună cu colegii din cadrul Direcției Generale de Proiecte, ne dorim să obținem o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru construcția unui Acvariu modern. Acesta va avea deopotrivă elemente de arhitectură moderne (tuneluri de vizitare, parcare supraterană de minim 140 de locuri, panouri fotovoltaice etc.), cât și elemente de faună deosebită (sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase etc.)”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

De asemenea, proiectul prevede zone de divertisment tip VR, magazine de suveniruri, spații foto, zone educative etc.

„Finalizarea acestui obiectiv va aduce plus valoare turismului constănțean și va fi, cu siguranță, un loc unde cu toții vom învăța lucruri noi despre viața marină.”, a mai spus președintele CJC.

Noul acvariu va fi construit în incinta CMSN, pe partea cu bulevardul Mamaia.

„Am gândit să facem pe o amprentă de 5.000 de metri pătrați, cu o suprafață desfășurată de 3.500 mp, un acvariu care va avea trei nivele. Primul nivel, demisol înalt, va fi zona tehnică, iar deasupra zona de vizitare, nu mai pe geam acrilic. Prima secție acvariului va fi cea de pinguini”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN.

Deasupra acvariului va fi construită o parcare de circa 100 – 200 de locuri.

Declarații oferite de Horia Țuțuianu și Adrian Bîlbă pe 15 mai 2020

Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai ECO
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.