Horia Țuțuianu a semnat un „proiect de suflet”: reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a semnat astăzi Contractul privind Servicii de proiectare (PT+DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi Execuţie lucrări, aferent Proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța”.

Printre principalele lucrări care se vor realiza amintim: lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră și cărămidă și a bolților cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spațiile boltite și la componentele artistice ale sălilor și frescei din aula „Adrian Rădulescu”, lucrări de restaurare exterioare la fațade și acoperișuri, lucrări de arhitectură, lucrări de intervenție structurală și lucrări de instalații.

„Este un proiect de suflet pentru mine și totodată deosebit de important pentru cultura constănțeană dar și pentru turismul din județul nostru. În viața oricărei comunități, cultura este la fel de importantă precum educația sau sănătatea. O viață culturală activă este foarte importantă deopotrivă pentru localnici, dar și pentru turiștii prezenți la malul mării. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem acest obiectiv restaurat, iar rolul meu ca președinte al Consiliului Județean Constanța, dar și ca om politic, este acela de a face tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii să aibă acces la cat mai multe obiective culturale conservate și puse în valoare. Doresc să-i felicit pe colegii mei din Consiliul Județean Constanța, care au gestionat extrem de eficient toate etapele în vederea obținerii finanțărilor și a implementării proiectelor atât de necesare reabilitării obiectivelor de o valoare inestimabilă pentru cultura dar și pentru turismul din județul Constanța și din România.”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Valoarea totală a Proiectului „Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța” este de 19.521.820,91 lei. Valoarea contractului semnat astăzi, este de 12.091.090,94 lei. Termenul pentru proiectare și execuție este de 5, respectiv de 24 de luni.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

USR Constanța, aproape 60.000 de lei cheltuiți pentru promovare pe Facebook

mie aug. 12 , 2020
USR Constanța a cheltuit, în ultimul an, aproape 60.000 de lei pentru a se promova pe Facebook. Grosul banilor sunt achitați pentru promovarea postărilor paginii USR Constanța, adică 47.706 de lei. Restul de 11.471 de lei s-au dus pentru promovarea postărilor de pe pagina Stelian Ion pentru Constanța. Cheltuielile s-au […]
primaria constanta facebook

V-ar putea interesa și: