Horia Țuțuianu, CJC: „EROII în halate albe au reușit să gestioneze cu profesionalism și dedicare această criză!” Apel către guvernanți

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, în timpul unei vizite la Spitalul Județean de Urgență
Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, în timpul unei vizite la Spitalul Județean de Urgență

Viața merge înainte – Constanța merge înainte!

„Aceasta este deviza sub care noi toți, autorități și cetățeni deopotrivă, ne desfășurăm activitatea pentru scopul comun de a ne proteja atât pe noi, cât și pe cei dragi de această pandemie. Toate eforturile noastre, ale reprezentanților statului, ar trebui să fie concentrate în acest sens. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, țin să mulțumesc fiecărui cadru medical din spitalele constănțene. EROII în halate albe au reușit să gestioneze cu profesionalism și dedicare această criză, bazându-se doar pe fondurile alocate de la bugetele autorităților locale, la care se adaugă sponsorizările din partea reprezentanților societății civile, cărora țin să le mulțumesc.”, a precizat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Acesta a precizat că spune aceste lucruri pentru a înțelege încă o dată, că autoritățile centrale, deși au intrat într-o retorică politicianistă și populistă, nu au alocat bani unităților spitalicești din județul Constanța.

„Așadar, domnilor guvernanți, vă aduc la cunoștință că în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, i-am solicitat prefectului – reprezentant al Guvernului în teritoriu, precum și președinte al CJSU, urgentarea demersurilor cu privire la alocarea sumelor necesare pentru îndeplinire prevederilor Ordonanței Militare nr. 7. Ordonanță care ne obligă să asigurăm cazarea și 3 mese pe zi, pentru personalul sanitar care lucrează în sistem de ture sau gărzi, în contextul în care bugetele autorităților locale au fost diminuate substanțial, încă de la începutul anului. În aceste condiții, domnilor guvernanți, singura soluție este alocarea rapidă a fondurilor către bugetele autorităților locale. Chestiune pe care am solicitat-o, insistent, în cadrul ședinței de astăzi.”, a subliniat președintele CJC.

Tot astăzi, Horia Țuțuianu i-a solicitat prefectului activarea mecanismelor pentru declararea stării de calamitate, cauzată de seceta pedologică din județul Constanța. Solicitarea este întemeiată pe rapoartele Agenției Naționale de Meteorologie, cu privire la instalarea secetei pedologice, în Dobrogea.

Președintele CJC are și un mesaj pentru toți constănțenii:

„Dragi constănțeni, vă rog să rămâneți raționali, optimiști și responsabili!”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO FOTO Accident grav în Mamaia, șofer în stare de inconștiență

Wed Apr 15 , 2020
Un grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în stațiunea Mamaia. Un martor care a sunat a 112 a anunțat că un autoturism a intrat într-un stâlp, în dreptul hotelului Doina. Victima era încarcerată şi în stare de inconştienţă. La locul accidentului au fost trimise echipaje ale Poliţiei Rutiere, […]
accident mamaia