Horia Țuțuianu: „Democrația este o lecție pe care încă o învățăm”

„Democrația este o lecție pe care încă o învățăm”, spune Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, cu ocazia zilei de 22 decembrie.

Este o zi memorabilă pentru istoria României, a afirmat acesta. În urmă cu 30 de ani, pe 22 decembrie, regimul dictatorial comunist era înlăturat de la conducerea țării.

„A fost momentul în care ne-am recâștigat libertatea, istoria și valorile. Cel mai important, cu prețul vieții a mii de oameni, din decembrie ’89 avem dreptul la opinie. Au trecut de la revoluție 30 de ani, iar democrația este o lecție pe care încă o învățăm. Dar, 22 decembrie 1989, este reperul de când România a început drumul spre o societate bazată pe respectarea valorilor democratice europene.”, a afirmat Horia Țuțuianu.

Astăzi, în semn de respect pentru cei care și-au dat viața pentru libertate, acesta a depus o coroană de flori la Troița Martirilor Revoluției din Decembrie 1989, precum și la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989.

„Suntem datori, noi și toți cei ce ne vor urma, să onorăm amintirea eroilor din întreaga țară și să nu îi uităm pe cei cărora le datorăm viața noastră de astăzi. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe cei căzuţi pentru Libertate, Democraţie şi Dreptate!”, a mai spus Horia Țuțuianu.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O sexagenară a fost găsită moartă în casă

Dum dec. 22 , 2019
O femeie de circa 66 de ani a fost găsită moartă în casă. Pompierii au fost solicitați să intervină pe strada Baba Novac, la numărul 167, pentru a debloca o ușă. Au intervenit pompierii Detașamentului Palas cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare. „S-a spart ușa apartamentului și […]

V-ar putea interesa și: