Horia Țuțuianu, președinte CJC: „Sunt deschis pentru demararea de proiecte româno-chineze legate de sistemul sanitar”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a declarat că a fost deosebit de onorat să primească, astăzi, vizita oficială a unei delegații chineze condusă de Chengdong Yi, din Shanghai, municipalitate cu care suntem înfrățiti.

Chengdong YI este Director General Adjunct al Comisiei Municipale de Sănătate din Shanghai.

„Experiența specialiștilor chinezi în domeniul medical poate reprezenta, pentru județul nostru, un foarte mare avantaj. Personal, sunt foarte interesat de domeniul sănătății și îmi doresc ca în perioada următoare să identificăm proiecte concrete referitoare la o investiție majoră în domeniul sănătății. China a fost mereu un partener de încredere pentru România, iar eu sunt deschis pentru demararea de proiecte comune legate de sistemul sanitar și de creșterea actului medical. Cred într-o colaborare fructuoasă și doresc să mulțumesc delegației chineze pentru interesul acordat județului Constanța.”, a declarat președintele Consiliului Județean.

„Îmi doresc ca odată cu această vizită să începem să construim împreună o relație cât mai eficientă pe termen lung. Expertiza și experiența dumnealor ca specialiști în domeniul medical poate reprezenta un foarte mare avantaj pentru județul nostru. Consider că această întâlnire este o bună ocazie să ne consolidăm buna colaborare și să fie un prim pas spre implementarea unor proiecte cu impact major asupra domeniului medical. Realizările sistemului medical chinez sunt extrem de importante și recunoscute la nivel internațional, iar acest lucru ar putea veni în sprijinul și folosul comunității din județul Constanța. Mai mult, sunt mereu într-o continuă căutare de soluții și tehnologii inovatoare pentru o diagnosticare cât mai rapidă, dar și pentru o tratare cât mai eficientă a afecțiunilor cu care se confruntă cetățenii acestui județ”, a mai spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

În cadrul vizitei, s-au purtat discuții legate de sistemul integrat de sănătate, de finanțarea serviciilor de sănătate și medicina muncii. O altă temă de discuții extrem de importantă, a fost ce privind rolul guvernului în gestionarea economică a spitalelor publice.

Delegația chineză a efectuat în cursul zilei de astăzi o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Aici, oficialii au purtat discuții cu reprezentanții instituției medicale și au facut un tur la secția de Pediatrie şi la cea de Ortopedie. Mâine aceștia vor vizita Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, precum și Sanatoriul Balnear Mangalia.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ca să scape de autorizații de securitate la incendiu, își transformă hotelurile în apartamente de închiriat

Tue Sep 24 , 2019
Litoralul românesc s-a umplut de apartamente de închiriat, pentru care nu este nevoie de autorizare din punct de vedere al securității la incendiu. Numărul oficial al acestora a explodat în ultimii doi ani și a ajuns să reprezinte mai bine de jumătate din totalul construcțiilor de turism. Potrivit evidenței Ministerului […]