Horia Țuțuianu, PSD, cel mai tăcut parlamentar constănțean. Două luări de cuvânt și o interpelare în aproape doi ani de mandat

Horia Țuțuianu, cel mai tăcut parlamentar constănțean

Constanța 100% v-a prezentat, recent, care a fost activitatea parlamentarilor din Constanța, de la începerea actualului mandat până la mijlocul lunii august. Puteți găsi datele despre deputați AICI și cele despre senatori AICI.

Politicianul care a vorbit cel mai puțin în Parlament este Marius Horia Țuțuianu, deputat PSD. Acesta a luat cuvântul de numai două ori în acest an și jumătate. O dată în decembrie 2020, cealaltă în decembrie 2021.

Prime cuvinte au fost rostite la depunerea jurământului, când a fost practic obligat să o facă. Se întâmpla pe 21 decembrie 2020. A durat 30 de secunde.

O singură dată a mai luat cuvântul de atunci până la ora redactării acestui articol, peste fix un an și o zi, adică pe 22 decembrie 2021. A fost atunci o ședință comună a celor două camere în care s-a dezbătut bugetul pe anul 2022. Intervenția sa a fost una pe care o putem cataloga drept „fluviu” în comparație cu prima. A avut 4 minute și 20 de secunde.

În dreptu activității lui Horia Țuțuianu putem nota și o întrebare/interpelare. S-a întâmplat în octombrie 2021, când fost curios să afle de la ministrul de Finanța care era gradul de îndatorare al României la acel moment.

Politicianul stă mai bine la capitolul „propuneri legislative inițiate”. Vorbim despre 35 în total, din care 7 au fost promulgate legi. Nu este însă un indicator concludent, pentru că practica parlamentară spune că inițiatorul unei legi caută cât mai multe semnături când inițiază o propunere legislativă, pentru a avea mai multă forță. Cutuma spune că apelează la toți colegii de partid, dar nu numai. Sunt multe cazuri în care un proiect util este semnat de parlamentari din mai multe partide.

Un amendament controversat

Horia Țuțuianu s-a remarcat, la acest capitol, printr-un amendament controversat la Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, atac dur de USR. Practic, amendamentul dădea posibilitatea ca unele construcții edificate fără autorizație de construire să poată intra în legalitate. După ce a iscat un scandal monstru, amendamentul a fost retras, deși Horia Țuțuianu susține că este unul benefic. Explicațiile sale le puteți citi AICI.

Horia Țuțuianu a fost președinte al Consiliului Județean Constanța în perioada 2016 – 2020.

V-ar putea interesa și: Horia Țuțuianu și Cătălin Caracostea, trimiși în judecată de firma pe care au condus-o


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Horia Țuțuianu, PSD, cel mai tăcut parlamentar constănțean. Două luări de cuvânt și o interpelare în aproape doi ani de mandat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șase sfaturi despre cum să nu-ți ratezi vacanța pe minunata insulă Corfu

mar aug. 16 , 2022
Acest articol nu este un pamflet, dar nici nu are pretenția unei lecții exhaustive de călătorit. Îl poți citi însă într-o cheie mai practică, pentru că se încadrează la categoria „educativ” , scutindu-te pe tine, cititorule,  să faci alegerile neinspirate pe care le-au făcut subsemnații în vacanță. Am ales să […]
Insula Corfu Grecia

V-ar putea interesa și: