Horia Țuțuianu: „Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență va fi funcțională din această toamnă, așa cum am și promis”

Horia Țuțuianu (centru) inspectează lucrările de la secția de radioterapie, alături de managerul Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa (dreapta)
Horia Țuțuianu (centru) inspectează lucrările de la secția de radioterapie, alături de managerul Spitalului Județean Constanța, Cătălin Grasa (dreapta)

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, spune că secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” va fi funcțională din această toamnă, așa cum am, de altfel, a promis.

„Lucrările de reabilitare și modernizare sunt aproape de finalizare, iar proiectul decurge conform planurilor. Suntem la etapa în care se montează sistemul de ventilație, în paralel cu racordarea la rețeaua electrică a acestei secții. De asemenea, Computerul Tomograf Simulator a fost deja montat, urmând să ajungă și acceleratorul linear de particule, probele cu aceste aparate fiind programate după finalizarea lucrărilor la rețeaua de energie electrică.”, a declarat președintele CJC.

Acesta a mai spus că este optimist că sa va primi autorizația de funcționare a acestei secții din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare în următoarea perioadă, astfel încât, din toamnă, Secția de Radioterapie să fie redeschisă.

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.