Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci dau asigurări că iarna nu ne va lua prin surprindere. „Suntem pregătiți!”

Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci, în fața presei și a utilajelor noi achiziționat de Consiliul Județean Constanța (foto: Cristian Hagi, 2 decembrie 2019)

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, și Lucian Lungoci, administratorul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri, au susținut, luni, o conferință de presă în care au dat asigurări că iarna nu ne va lua prin surprindere. „Suntem pregătiți!”, au afirmat aceștia.

„Din punct de vedere al sezonului de iarnă suntem pregătiți 100%, cu utilaje, oameni. Suntem pregățiți pentru cod galben, roșu, pentru că, din câte am înțeles, nu va fi o iarnă foarte ușoră. Am achiziționat 10 utilaje multifuncționale, care ne vor ajuta la asfaltare, pe vremea rea. Ne vor ajuta să realizăm aceste drumuti județene”, a declarat Horia Țuțuianu.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța (foto: Cristian Hagi, 2 decembrie 2019)

Lucian Lungoci a spus că sunt pregătite zeci de utilaje și sute de oameni.

„Pentru vremea rea de anul acesta avem pregătite: 57 utilaje grele și 22 autocamioane, 2 buldozere, 4 autoutilitare 4×4, 210 persoane care vor lucra plus 14.000 kg de material antiderapant. Cele 10 utilaje noi vor executata activitatea de deszăpezire cu o viteză mult mai mare. Costurile sunt reduse cu 40%. Sunt achiziționate de către CJC, iar cele noi, cele 10 au costat 124 mii de euro o bucată, total 6 milioane de lei cu TVA. Pentru anul viitor este obligatoriu să achiziționăm două escavatoare, o freză de asfalt, mașină de marcaj rutier” a mai continuat acesta. Până acum nu avem contracte cu nici o primărie, anul trecut am avut cu 3 primării contract. De obicei, UAT-urile și-au achiziționat singure utilaje pentru vremea rea”, a declarat acesta.

O parte din utilajele noi achiziționate de RAJDP Constanța. Au și scaune încălzite (foto: Cristian Hagi, 2 decembrie 2019)

Lucian Lungoci a mai spus că speră ca în 2020 RAJD să iasă din insolvență și să poată participa la licitații. A subliniat că în acest moment regia nu are datorii și este cu plățile la zi către furnizori și salariați.

Mai sunt 120 de km de reabilitat

RAJDP mai are de reabilitat 120 de kilometri pentru ca toată rețeaua de drumuri din județ să fie la standarde normale de calitate. Acest lucru se va întâmpla în 2020, așa cum au promis Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci în 2016.

„În anul 2016, când am venit la Consiliul Județean, am crezut că această regie nu are viitor, că va intra în faliment, dar am ajuns în anul 2019 și am realizat 360 km de drum județean integral și în decembrie vom inaugura mai multe drumuri. Nu a fost o muncă ușoară, au fost nopți nedormite”, a declarat Horia Țuțuianu.

Lucian Lungoci, administrator RAJDP (foto: Cristian Hagi, 2 decembrie 2019)

„680 km de drumuri județene la nivel de asfalt. În 2016, 105 km erau în stare bună, dar vor fi reabilitați anul viitor de către Consiliul Județean prin Fonduri Europene, Corbu-Mihai Viteazu, Tarivedere până la Cetatea Histria, Ion Corvin-Cernavodă. 360 km+ 110 km + 105 care nu avea nevoie de reabilitare, din totalul acesta rămân 120 km de drum județean de reabilitat pentru anul viitor. 41,7 km de drum pietruit va fi reabilitat în 2020-2021, vor intra în etapa următoare, adică lărgirea drumurilor județene, acelea pietruite, deci un total întreg cu drumurile neasfaltate și asfaltate, aproximativ 800 de km de drum județean”, a conchis Lucian Lungoci.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published.