Horia Țuțuianu vrea să fie șeful PSD. Reacția lui Felix Stroe

După ce veți citi începutul articolului, o să credeți că titlul este puțin greșit. Că poate ar fi trebuit să se intituleze „Horia Țuțuianu vrea să fie șeful PSD. NON-reacția lui Felix Stroe”. Nu e însă greșit pe de-a-ntregul.

Să începem însă acest spectacol cu începutul. (Reacția lui Felix Stroe, în scena 4).

Preambul

Alegerile din 2020

Decebal Făgădău este candidatul PSD la alegerile locale. Nici nu se gândește să piardă. Pare a fi favoritul sondajelor. În luptă se aruncă și Felix Stroe, care apare alături de el. Începe un discurs care, în loc să se concentreze pe proiectele începute de Făgădău (care, apropo, sunt continuate și acum), îl demonizează pe… Gabriel Comănescu. O strategie greșită a PSD, de care probabil strategii PSD știau că e greșită. Oamenilor nu le pasă foarte mult de jocurile unui om de afaceri sau altul, ci le pasă ca primarul să facă ce trebuie să facă: curățenie, spații verzi, drumuri, locuri de joacă pentru copii, școli, eventual investiții în sănătate. Să nu marșezi pe lucrurile astea și să-l ataci pe Comănescu, via Chițac, a fost o greșeală. Partidul era condus de Felix Stroe și Ion Dumitrache, și atunci, și acum.

La scurt timp au urmat alegerile parlamentare. Decebal Făgădău își completa dosarul pentru candidatură. A primit vestea chiar în acel moment că a fost trimis în judecată într-un dosar penal instrumentat de DNA. Se retrage din cursă după ce apare un dosar penal instrumentat de DNA. Coincidență? Să ne amintim ce spunea recent Mohammad Murad. A primit un telefon prin care i s-a spus că ar fi bine pentru el să se retragă din cursa pentru primărie. Oare Decebal Făgădău a primit acest telefon și nu a ascultat? (Later edit: Ulterior, dosarul lui Decebal Făgădău a fost trimis înapoi de judecător la procuror.)

Horia Țuțuianu prinde un loc eligibile, la fel ca și Lucian Lungoci.

Scena 1

La jumătatea mandatului, nemulțumirile din PSD Constanța au izbucnit. Întâi mocnit, apoi public. Cel care ridică primul telefonul și apoi glasul împotriva lui Felix Stroe și Ion Dumitrache este Gheorghe Donțu, omul care a ajuns viceprimar al Constanței tocmai pentru că Felix Stroe a refuzat postul. Asta-i soarta. Gheorghe Donțu, pucistul din PSD, a pus mâna pe telefon și a început să caute aliați pentru această luptă pe unde a putut, punând la bătaie toată puterea de convingere de care mai este capabil. Același Donțu care îmi spunea, în urmă cu mai mulți ani, ceva de genul: Dacă cineva crede că poate să-l dea jos pe Felix Stroe, să încerce. Atunci erau prieteni. Într-o emisiune la Tomis TV, a șters pe jos cu foștii săi șefi, pe care i-a numit „șarlatani”. Asta după ce a fost alături de ei timp de 30 de ani.

Scena 2

Tinerii deputați le cer șefilor de partid să facă un pas înapoi. Sau mai mulți. Lucian Lungoci a criticat dur partidul, la Tomis TV, la începutul lunii iulie. „Felix Stroe mi-a transmis că nu pot să trec “de prea multe ori pe roșu”…că la un moment dat mă va lovi tramvaiul”. Cât timp am fost președinte interimar la organizația municipală, l-am avut “supraveghetor” pe Ion Dumitrache. Apoi, Felix Stroe mi-a zis: “ar fi mai bine să îl punem pe Ion Dumitrache în locul tău”. Nu am fost de acord să îmi dau demisia. Au găsit o soluție să mă schimbe. După ce am anunțat că îmi depun candidatura pentru conducerea organizației municipale a PSD, alegerile nu s-au mai ținut…pentru că așa a vrut Felix Stroe”, a spus acesta.

Scena 3

Spre sfârșitul lunii, invitat într-o emisiune la Antena3 Constanța, Horia Țuțuianu a continuat seria declarațiilor belicoase. A declarat că Organizația Județeană a PSD Constanța are nevoie de un restart, de o echipă tânără și se gândește serios că candideze la șefia filialei. „PSD Constanța are nevoie de o echipă nouă, o echipă tânără, cu viziune, pragmatică și obiectivă, care să recâștige alegerile și Constanța în 2024, pentru că timpul ne-a demonstrat că ceea ce s-a întâmplat în 2020 a fost o greșeală pentru constănțeni, pentru că se vede ceea ce se întâmplă“, a precizat deputatul constănțean. „Vă spun sincer că încep să mă gândesc din ce în ce mai serios de a candida la funcția de președinte al Organizației Județene Constanța a PSD, dar bineînțeles într-o echipă sănătoasă și de viitor cu oameni tineri, pregătiți și care își doresc să construiască și să dezvolte acest oraș și județ“, a declarat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a mai spus că se gândește serios și la înscrierea în cursa electorală pentru Primăria Constanța.

Scena 4

Pe Ion Dumitrache l-am invitat mai demult într-o emisiune. Pentru că a nu a răspuns deloc, consider că nici nu mai are rost să încerc să inițiez un dialog. Pe Felix Stroe l-am întrebat azi cum comentează declarațiile lui Horia Țuțuianu. Am primit un fel de răspuns: „No comment”. Felix Stroe nu spune nimic despre atacuri.

Scena 5

Ani de-a rândul, în PSD rufele s-au spălat în familie. Ei bine, imaginați-vă ce reacție au acum Felix Stroe și Ion Dumitrache. Oare stau cu mâinile în sân? Greu de crezut. În PSD vor avea loc alegeri la nivelul organizațiilor locale. Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al partidului, a declarat la Constanța că acestea au început în organizațiile care au câștigat alegerile. „Din păcate”, a precizat acesta, Constanța nu este în această situație. Data alegerilor se va stabili cel mai probabil la începutul lunii septembrie, chiar în Constanța, când liderii PSD vor veni pe litoral.

Scena 6

Nimeni nu știe exact cum se va încheia lupta din PSD. Nici protagoniștii. Acum se duce un război de imagine. Cei tineri vor să arate cu degetul spre cei mai bătrâni că locul lor nu mai este acolo și pentru asta sunt dispuși să răscolească trecutul și să caute atent în prezent. Aceștia din urmă au atuurile lor, de la experiență, la conexiuni și, de ce nu, la putere financiară. Pot, de pildă, consolida partidul prin atragerea unor lideri din alte partide, lideri care le vor aduce voturi. Și nu se vor da în lături de la nimic. Nu uitați, actualii șefi ai PSD Constanța îl susțin pe primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu, cercetat penal de DNA, în condițiile în care șefii de la București ai partidului au aplaudat când un ministru PSD, pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale, și-a dat demisia. În Constanța e altfel.

În loc de epilog

Când doi gladiatori se înfruntau în arenele romane, soarta celui învins depindea de voința împăratului. Degetul său mare, ridicat în sus sau în jos, avea putere de viață și de moarte. Nici cel care câștiga nu era însă cu adevărat câștigător. Scăpa cu viață, dar ce e viața în sclavie? Cei care câștigau cu adevărat bătăliile erau gladiatorii care câștigau mulțimile. În general, victoria adevărată este când cucerești publicul, nu șeful. Liderii PSD ar putea învăța din lecțiile istoriei. În loc să se străduiască să dea bine pe lângă șefi, ar trebui să se gândească la ce pot face bine pentru noi, oamenii obișnuiți. Sunt în poziția din care pot face ceva și, să nu uităm, sunt plătiți din banii noștri. Dacă sunt puși acolo numai pentru a le fi lor bine, ne va fi nouă, tuturor, mai rău.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Horia Țuțuianu vrea să fie șeful PSD. Reacția lui Felix Stroe

  1. Important este faptul ca doritorii sa poata demonstra ca au realizat CEVA ! Dumitrache si Stroe au demonstrat ca peste tot unde au activat au realizat enorm ,lucru recunoscut si peste hotare .Asta conteaza si nu povestile si promisiunile .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Directorul Confort Urban, Teo Hira, a rezolvat sâmbătă dimineața problema parcării de pe strada Șoseaua din Vii

sâm iul. 30 , 2022
Primăria Constanța a început recent să amplaseze semne de oprire interzisă pe strada Șoseaua din Vii. Sute de oameni nemulțumiți au anunțat că vor ieși în stradă, că vor bloca șoseaua, pentru că nu vor mai avea loc să-și parcheze mașinile. Sâmbătă, 30 iulie, situația a fost detensionată de noul […]
strada soseaua din vii constanta teo hira

V-ar putea interesa și: