Hotelierii vor ca elevii să aibă o vacanță mai lungă: „Şi noi am fost elevi și știm foarte bine că şi cu o săptămână în plus, şi cu una în minus, tot acolo ajungem”

nicolae bucovală vacanță elevi

Nicolae Bucovală, unul dintre cei mai importanți investitori de pe litoralul românesc (foto: CT100.ro)
Nicolae Bucovală, unul dintre cei mai importanți investitori de pe litoralul românesc (foto: CT100.ro)

Hotelierii vor ca elevii să aibă o vacanță de vară mai lungă, pentru că acest lucru îi ajută mult la încasări, în condițiile în care sezonul estival este foarte scurt. „Şi noi am fost elevi şi ştim foarte bine că şi cu o săptămână în plus şi cu una în minus, tot acolo ajungem”, a spus, într-o conferință de presă, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Nicolae Bucovală, proprietar de hoteluri în Mamaia și Eforie. 

„Anul trecut la Bursa de Turism Litoral, noi am făcut contractele cu turoperatori începând cu data de 1 mai, 1 iunie, până pe data de 15 septembrie. Ştim foarte bine că sezonul se deschide pe 1 Mai, se închide pe 30 septembrie. În aceste condiţii contractele au fost încheiate, s-au vândut şi ceva locuri în perioada până pe 15 septembrie, poate şi depăşim această perioadă, ne-am trezit cu o hotărâre de la ministerul învăţământului că se scurtează vacanţa copiilor cu o săptămână. Pentru noi e destul de grav pentru că avem deja contracte încheiate şi o să ne trezim iarăşi… Nu ştiu cum să rezolvăm problema aceasta”, a spus Bucovală.

Acesta i-a cerut ministrului să facă ceva, dacă poate, pentru ca școala să înceapă pe 15-16 septembrie.

„Şi noi am fost elevi şi ştim foarte bine că şi cu o săptămână în plus, şi cu una în minus, tot acolo ajungem. Pentru turism este benefic dacă dumneavoastră ne ajutaţi să rezolvăm această problemă”, a punctat Bucovală.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, și-a notat doleanța și a precizat că va vorbi despre acest lucru cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, și că speră ca măcar de anul viitor problema să se rezolve.

„O să vorbesc cu doamna Andronescu şi chiar cred că o să reuşim lucrul acesta, nu ştiu dacă neapărat anul acesta, dar măcar pentru anul viitor”, a explicat ministrul Turismului.

Reamintim, cursurile pentru anul şcolar 2019-2020 încep pe data de 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie.

Nicolae Bucovală vede însă și partea plină a paharului: circa 70% din litoral este deja vândut pentru acest an.

„La ora aceasta litoralul este vândut în proporţie de 70 la sută. Deci mai avem pe undeva începând cu 15 mai să mai vindem 30 la sută din litoral. Stăm bine, chiar foarte bine. La capitolul investiţii, am mai discutat de câte ori ne-am întâlnit, nu stăm rău, se vede de la an la an că litoralul arată altfel şi aici poate să ne confirme şi domnul ministru prin vizitele pe care le face”, a precizat Bucovală.

Media tarifelor din aceată vară de pe litoral este undeva la 220 de lei pentru o cameră de două persoane, cu mic dejun inclus.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a afirmat, în aceeași conferință de presă, că anul 2019 va fi cel mai bun an pentru turismul românesc.

„Am fost plăcut surprins să văd că foarte mulți turiști au venit pe litoralul Mării Negre odată cu deschiderea sezonului estival. Asta demonstrează că măsurile de încurajare a investițiilor în turism, dar și prelungirea perioadei de acordare a voucherelor de vacanță au avut efect. Mediul de afaceri a transmis în mai multe rânduri că este pentru prima dată când se simte un demers concret al Guvernului pentru dezvoltarea turismului din România. Am avut foarte mulţi turişti, ceea ce este un lucru îmbucurător. Ca în fiecare an, am fost în Vama Veche. Cred că a fost un număr record de turişti, de petrecăreţi, s-a distrat lumea până dimineaţă. Cred că este un bun start pentru sezonul estival şi, cu siguranţă, anul acesta o să avem un număr record de turişti la malul mării”, a spus ministrul.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jandarmii au o săptămână plină

joi mai 2 , 2019
Jandarmii constănțeni au o săptămână plină de evenimente. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa, I.S.U. Constanţa şi Poliţia Locală vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice la o serie de evenimente organizate în zona de responsabilitate. Mâine, 03 mai, efective de […]

V-ar putea interesa și: