Hotelul Rex va fi transformat în apartamente de o firmă din Israel

hotel rex mamaia

Hotelul Rex din Mamaia va fi renovat și transformat în apartamente de dezvoltatorul imobiliar israelian Hagag Development Europe, care urmează să îl cumpere cu 13,3 milioane de euro de la familia fostei soţii a omului de afaceri Dan Adamescu.

Preţul agreat de Hagag şi familia lui Carmen Palade, de 13,3 milioane de euro, urmează a fi achitat în 6 rate, pe măsură ce sunt îndeplinite o serie de condiţii. Până acum au fost achitate primele 3 rate în valoare de 1,54 milioane euro, ultima chiar după ce Primăria Constanţei şi Ministerul Culturii şi-au declinat dreptul de preempţiune asupra hotelului Rex, din motive financiare.

Preţul plătit de Hagag este peste oferta omului de afaceri George Becali, care era dispus în 2018 să plătească 10 milioane de euro pentru achiziţia fostului hotel de cinci stele de la malul mării, însă a renunţat să mai cumpere proprietatea din cauza „situaţiei complicate a actelor“, potrivit surselor Profit.ro.

Hagag urmează să cumpere fostul hotel Rex, care are o suprafaţă construită totală de circa 14.000 de metri pătraţi, plus două clădiri de 100 de metri pătraţi destinate depozitării, situate pe un teren cu o suprafaţă de circa 7.000 de metri pătraţi şi o parcare de 345 de metri pătraţi.

Omul de afaceri Dan Adamescu a cumpărat hotelul Rex, în 2006, cu circa 10 milioane de euro de la Viorel Păunescu.

Recomandare: Ministerul Justiției: „Există hotărâre definitivă pentru predarea lui Alexander Adamescu către România”

Construirea hotelului Rex, amplasat la câteva zeci de metri de plajă, a fost pornită în 1936 de către însuşi regele Carol al II-lea. A fost inaugurat doi ani mai târziu, fiind considerat încă de pe atunci un hotel de lux. Spre finalul celui De-al Doilea Război Mondial, numele hotelului a fost schimbat în Casa de Odihnă 1 Mai, iar 15 ani mai târziu a fost rebotezat International şi cu acest nume a funcţionat până în ’90, când a revenit la denumirea iniţială de Grand Hotel Rex. Tot în anii ’90 hotelul a fost preluat de Viorel Păunescu, care a ajuns să deţină şi hotelul InterContinental din Bucureşti, preluat ulterior tot de către familia Adamescu.

Hotelul Rex din Mamaia nu a mai funcţionat din 2011 când a fost afectat de un incendiu.

Sursa: Ziare.com


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

America este îngrijorată de explozia cazurilor de Covid din China: „Este posibil ca alte variante să se dezvolte, ca aceste variante să se răspândească la rândul lor şi să ne afecteze pe noi sau pe alte ţări”

vin dec. 23 , 2022
Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a îndemnat joi China să împărtăşească informaţiile sale despre noul val de COVID-19 cu care se confruntă ţara şi a oferit din nou ajutor sub formă de vaccinuri, notează AFP. „Este foarte important ca toate ţările, inclusiv China, să aibă în vedere ca oamenii să […]

V-ar putea interesa și: