Hoții i-au furat lui IPS Teodosie un engolpion

Judecătoria Constanța a anunțat că a reținut, astăzi, un anume M.M.M. Omul este acuzat că, în noaptea de 21 spre 22 mai 2017, a furat engolpionul lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pentru că nu am știut ce înseamnă „engolpion”, vă las aici definiția din DEX:

Iconiță rotundă sau ovală lucrată dintr-un metal prețios, cu chipul Mântuitorului sau al Sfintei Fecioare, pe care o poartă arhiereii la gât. [Pr.: -pi-on] – Din ngr. enkólpion.

Iată ce spun judecătorii.

Locuința de unde a fost furat engolpionul

„În noaptea de 21/22.05.2017, în intervalul orar 00.00-00.05, profitând de faptul că uşa de acces nu a fost asigurată, a pătruns în interiorul imobilului situat în mun. Constanţa, str. Constantin Brâncoveanu, ce are statut de locuinţă de serviciu a persoanei vătămate P.T, iar, dintr-o încăpere situată la etajul 1 al imobilului, a sustras o distincţie a rangului de arhiepiscop(engolpion), prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 4000 de lei.”

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Aparatură medicală și consumabile de 500.000 de euro, donate Spitalului Județean Constanța

Wed Jun 21 , 2017
Spitalul Judeţean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a primit astăzi, din partea Rotary Cetatea Tomis, aparatură medicală şi consumabile. Bunurile, a căror valoare este estimată la 500.000 euro, au fost donate de către medicul Wolfgang Mickael Handrack, la initiativa dr. Crăciun Alexandra Lucia. Acestea vor contribui la o mai […]
donatie rotary