Huțucă, PNL: „PSD contestă matematica de clasa a II-a”

Bogdan Huţucă PNL
Bogdan Huţucă, preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci din Camera Deputaților, președintele PNL Constanța

PSD a depus mai multe amendamente la bugetul de stat pentru 2021. Unele dintre ele sunt imposibil de aplicat, atrage atenția deputatul PNL Bogdan Huțucă, ironizând aritmetica învățată în școala primară de social-democrați.

„Amendamentele depuse de socialişti la Legea Bugetului contestă chiar matematica de clasa a II-a. Astfel, pesediştii au depus un amendament care prevede creşterea alocaţiilor pentru copii folosind banii din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Din păcate însă, pesediştii s-au încurcat în calcule: au depus un amendament ce prevede creşterea alocaţiilor, ce are un impact bugetar de 1.716.385.000 lei, iar sursa de finanţare trecută este fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, fond ce are alocată suma de 598 de milioane de lei! Oricum am calcula, e totuşi imposibil să găsim 1.716.385.000 de lei dintr-un fond de 598 de milioane de lei”, atrage atenţia Bogdan Huţucă, preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci, citat de Adevărul.

Bogdan Huţucă arată că acesta nu este singurul amendament depus de socialişti şi care are ca sursă de finanţare fondul de rezervă al Guvernului. „În total, pesediştii au depus sute de amendamente care indică fondul de rezervă ca sursă de finanţare, iar sumele adunate sunt de câteva ori mai mari decât banii care sunt bugetaţi în acest fond. Asta arată că de fapt pesediştii nu sunt interesaţi să treacă aceste amendamente ci doar să facă scandal”, spune liderul liberal. 

Bogdan Huţucă arată şi că folosirea banilor din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru astfel de cheltuieli încalcă legea. „Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat şi ai bugetelor locale, pe bază de hotărâri ale Guvernului, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar. Deci acest fond nu poate fi folosit ca sursa de finanţare a unor investiţii în procedura de dezbatere parlamentară a bugetului ci numai după aprobarea şi publicarea acestuia şi numai printr-o hotărâre de guvern”, explică liderul liberal. 

Reprezentantul PNL îi ironizează pe social-democraţi pentru comportamentul lor de la dezbaterea legii bugetului. „În concluzie, pesediştii dovedesc că nu sunt deranjaţi deloc dacă încalcă legea, aşa cum nu pare a-i deranja nici măcar faptul că contestă operaţii aritmetice complexe precum adunarea şi scăderea”, încheie Huţucă.  „Partidul Naţional Liberal este partidul care a crescut cel mai mult alocaţiile în ultimii ani. Am făcut acest lucru şi din opoziţie, şi de la guvernare şi vom continua să facem acest lucru şi de acum încolo”, mai spune Huţucă.

Articole similare:

Marian Crușoveanu, PNL: „Bugetul elaborat de Guvernul României, pentru anul 2021, este unul al investițiilor istorice”

Amendamentul PSD al finanțării/înființării Spitalului Regional de Pediatrie a fost respins, inclusiv prin votul parlamentarilor PNL și USR de Constanța

Primarul din Agigea, PSD, doctorand în Chișinău, nu cunoaște gramatica elementară a limbii române, care se învață în clasa a treia


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • chiar nu te-ai convins inca de scolile facute de psd-rei ? ii numeri pe degete pe cei cu facultati adevarate in rest impostori cu pretentii intelectuale si toti plagiatori asa ca o adevarata clasa proletara Ar vrea ei sa aduca ceva materie cenusie in partid dar costa ( dinescu,cristoiu, pipidi,stan,sint citiva care si-au cerut pretul )

Leave a Reply

Your email address will not be published.