Iadul din Petromidia și petrecerea miliardarilor din Kazahstan

În stânga, o explozie ucigașă la Petromidia. În drepta, secvență dintr-un concert susținut de violonistul invitat de Petromidia să cânte în Constanța

În iulie 2021, Iulian murea într-un accident cumplit în rafinăria Petromidia. Astăzi, pe 11 iulie 2024, un violonist din Kazahstan va susține un concert în Constanța, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de la inaugurarea rafinăriei Petromidia. Construită de români, deținută acum de kazahi.

În sala Teatrului Național de Operă și Balet Constanța va cânta Erzhan Kulibaev.

„Câștigător al Concursului Internațional George Enescu – ediția a 15-a, care a avut loc la București în anul 2016, violonistul kazah Erzhan Kulibaev este unul dintre puținii virtuozi ai acestui instrument care integrează în paradigma sa violinistică și pedagogică tradiția și învățăturile a doi dintre cei mai remarcabili violoniști ai secolului XX: David Oistrakh și Jascha Heifetz. Ani de-a rândul, a studiat cu Zakhar Bron, discipol al lui David Oistrakh, la Școala Superioară de Muzică Regina Sofia, și ulterior și-a perfecționat măiestria alături de Pierre Amoyal, elev al lui Jascha Heifetz, la Universitatea Mozarteum din Salzburg.”, spun PR-iștii rafinăriei.

Acesta va interpreta Enescu – Preludiu la unison din Suita nr. 1 în do major pentru orchestră op. 9, Ceaikovski – Concertul pentru vioară și orchestră în re major op.35 și Ravel – Bolero.

Conducerea rafinăriei va veni la costum, probabil se va bea șampanie, patronii își vor număra milioane de dolari din conturi, vor spune ce lucruri bune fac ei pentru economia și locuitorii Constanței.

Iulian, unul dintre cei plecați pentru totdeauna

În tot acest timp, o soție, o mamă, își va plânge în continuare soțul. Iulian Atanasiu a murit la numai 32 de ani muncind la Petromidia.

Este, din păcate, numai un caz dintr-un șir de decese care au avut loc pe platformă. Urmașii victimelor nu au fost tratate cum trebuie. Unele, de pildă, au dat în judecată compania pentru a-și cere drepturilor. În alte cazuri, au încercat pur și simplu să ne convingă că negrul e alb. Detalii aici: Reprezentanții Petromidia insistă că bolnavul din Spitalul Județean Constanța, care nu se mai poate da jos din pat singur, este într-o stare bună

Patronii rafinăriei au refuzat, cu ocazia acestei aniversări, să spună ceva despre oamenii care și-au pierdut viața muncind în rafinărie, despre soțiile și copii lor, care nu vor uita niciodată tragedia. Niciun cuvânt despre acest lucru în comunicatul de presă în care anunțau momentul aniversar. Nimic.

Explozia din iulie 2021

„Așa arată iadul”

Iată ce spunea soția lui Iulian:

„Posibil că aşa se face, posibil că asta e ca atunci când te întâlneşti cu cineva pe drum, îl întrebi „ce faci”, dar nu mai aştepţi răspuns la întrebare pentru că ştii că va răspunde cu <<salut, bine, tu?>>. Aşa şi acum cu întrebarea <<Te pot ajuta cu ceva?>> Sau aia <<Dacă ai nevoie de orice apelează oricând>>… Eu personal cred că ei nu ştiu ce zic… Într-adevăr, e nevoie de ajutor, dar cam atunci când nimeni nu e disponibil, cam atunci când voi ăştia cu ajutorul v-aţi pus la somn şi aţi pus capul pe perna liniştiţi sau sunteţi deja la al treilea vis. Ziua e bine, e mai linişte în suflet, sunt mulţi oameni în jur, toată lumea vorbeşte, e acel furnicar de care nici gândurile nu ţi le auzi, ziua o pot numi un fel de „amortizor al durerii”…

Daaaaar pedeapsa vine noaptea. Cică noaptea ar trebui să fie un sfetnic bun, vă zic eu, nu, nu e!

Noaptea e acel moment când se închid uşile şi acele sute de mâini întinse cu ajutoare dispar în ceaţă.

Noaptea e acel moment când nu îţi mai aparţii, când vrei să plângi şi să ţipi până ar începe să îţi sângereze corzile vocale de durere, dar nu poţi pentru că te temi să nu trezeşti şi sperii copilul şi ajungi în punctul în care eşti nevoit să ţipi, să urli şi să plângi în şoaptă…

P.S. aşa arată iadul!!!”

Cine conduce Petromidia

Petromidia a fost cumpărată de la statul român de controversatul milionar Dinu Patriciu. S-a numit Rompetrol Group N.V. până în 2014, când a devenit KazMunayGaz Interantional (KMG), după ce a fost cumpărată de o companie de stat din Kazahstan. KMG International face parte din compania NC KazMunayGas JSC, care are ca acționari Compania Națională de Gestionare a Activelor „Samruk-Kazyna” (67,42%), Ministerul Finanțelor din Republica Kazahstan (20%), Banca Națională a Republicii Kazahstan (9,58%) și acționarii minoritari (3%). În același timp, acțiunile deținute de Banca Națională a Republicii Kazahstan sunt în administrarea Companiei Naționale de Gestionare a Activelor „Samruk-Kazyna”.

În 2023, compania a avut venituri totale de 18,236 miliarde dolari și un profit net de 2,835 miliarde dolari.

Recomandări:

Angajați ai Petromidia, asigurați la o companie controlată de familia dictatorului Nursultan Nazarbaev

Proteste înăbușite cu grenade și gaze lacrimogene în Kazahstan, țara unde vă invită Corina Martin să vă petreceți vacanța VIDEO

Garda de Mediu a amendat proprietarul Petromidia cu 50.000 de lei în urma exploziei din 29 aprilie


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Dacia Duster 3, scor dezamăgitor la testul Euro NCAP VIDEO

joi iul. 11 , 2024
Organizația europeană Euro NCAP, cunoscută pentru evaluările siguranței vehiculelor noi, a testat rezistența noului model Dacia Duster 3. Astfel, acest model a primit doar 3 stele din 5. În raportul publicat pe site-ul Euro NCAP se menționează că, în interior, compartimentul pentru pasageri al modelului Duster a rămas stabil în […]

V-ar putea interesa și: