Iarna e ca vara. Recorduri de temperatură

​Sâmbătă, în multe zone din țară s-au depășit recordurile absolute pentru ultima lună a anului. Au fost peste 21 de grade în Dobrogea, arată datele Autorității Naționale de Meteorologie.

La prânz, maximele au fost de +21,4 C la Gurahonț, în județul Arad și de +21,1 C la Mangalia și Adamclisi (în Dobrogea). La Constanța și Tulcea au fost +20,8 C, iar Oravița, +20,7 C.

În Transilvania a fost extrem de cald, cu maxime de +19,8 C la Sibiu, +19,1 C la Brașov, +18,2 C la Boița, +15,6 C la Joseni și +10,4 C la Bâlea Lac, arată hărțile ANM.

La București au fost +17,5 C.

Cel mai rece a fost la Rădăuți, cu o maximă de +1,8 C la prânz.

Maxima de sâmbătă a fost la două grade de recordul absolut pe țară pentru luna decembrie în România: +23,4 C la Câmpina, pe 5 decembrie 1985. Unele recorduri stabilite în acea zi, acum 38 de ani, au „picat” acum.

Dimineața de 2 decembrie a fost una dintre cele mai calde dimineți de decembrie de când există date meteo, iar cele mai ridicate minime nocturne amintesc de vară: +17,6 C la Reșița și Oravița și +15,9 C la Gurahonț. La Timișoara și Huedin au fost +14,9 C,, la Șiria au fost +14,6 C, iar la Arad, 13,9 C.

Până și la Brașov minima a fost de +12,9 C, iar la Câmpina, +13,9 C. În Transilvania, la Târnăveni, minima a fost de +11,1 C, iar la Joseni, un pol al frigului, +7,4 C.

În cursul nopţii care urmează pătrunde treptat în vestul, nord-vestul şi apoi şi în centrul ţării o masă de aer rece care va determina scăderea valorilor de temperatură.

Începutul săptămânii viitoare va aduce în toată ţara temperaturi scăzute, dar normale pentru această perioadă a anului. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Iarna e ca vara. Recorduri de temperatură

  1. Numai lui chitac urgia de acum o saptamana i-a intarziat lucrarile cu cateva luni! Nu vede ca vremea il ajuta, desi nu isi doreste.

  2. Numai lui chitac urgia de acum o saptamana i-a intarziat lucrarile cu cateva luni! Nu vede ca vremea il ajuta, desi nu isi doreste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Horia Constantinescu după ce a controlat târgurile din Constanța: Cred că am face rău cățelușilor dacă le-am oferi carne păstrată la 18 grade

Dum dec. 3 , 2023
Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a vorbit, astăzi, pe pagina sa de Facebook, despre târgul de așa-zise produse tradiționale organizat de Consiliulu Județean Constanța în fața Pavilionului Expozițional. Acesta a declarat că a găsit comercianți care își făceau reclamă falsă, în sensul că produsele lor, despre care […]

V-ar putea interesa și: