Iarnă în Constanța. Copaci smulși din rădăcină. Polaris a intervenit toată noaptea. Cum va fi vremea FOTO

Angajați ai Polaris deszăpezesc trotuarul din dreptul unei stații CT BUS. Foto: Primăria Constanța
Angajați ai Polaris deszăpezesc trotuarul din dreptul unei stații CT BUS. Foto: Primăria Constanța

Ninge de câteva ore bune în municipiul Constanța. Utilajele de deszăpezire au fost scoase pe străzi încă de noaptea trecută. De la ora 02:00, 9 sărărițele ale companiei Polaris M Holding au început să împrăștie material antiderapant pe poduri și pe străzi și bulevarde, iar 22 autospecialele cu lamă intervin acolo unde s-a depus deja strat de zăpadă.

Frezele de mici dimensiuni și ATV-urile cu sărăriță sunt pregătite și ele să intervină atunci când situația o va impune, iar angajații societății de salubritate degajează zăpada din stațiile de autobuz, pasaje, scările de acces către acestea și pe cele de la unitățile medicale.

Din cauza vântului puternic, până la această oră șapte copaci au fost rupți smulși sau înclinați. Echipele de țapinari intervin deja pentru tăierea și ridicarea acestora.

Conform prognozei meteo, Constanța se află și sub cod galben de vânt și ninsori. Vântul are intensificări, cu rafale, de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

În aceste condiții, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

În acest moment se circulă în condiții bune pe toate arterele din municipiu. 

„Rugăm constănțenii să nu folosească autovehiculele personale și să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun la serviciu, care vor funcționa la capacitate maximă, și doar dacă deplasarea nu poate fi amânată. Prezența pe drumuri a autovehiculelor va îngreuna acțiunea utilajelor de deszăpezire. Dacă deplasarea nu poate fi evitată, primăria face apel la constănțeni să aibă autoturismele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.”, spun reprezentanții primăriei.

Detalii despre situația din regiune, AICI.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.