ÎCCJ a rămas în pronunţare pe cererea lui Nicuşor Constantinescu de suspendare a executării pedepsei

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au rămas în pronunţare, miercuri, pe solicitarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de suspendare a executării pedepsei din dosarul Centrului Militar Zonal, pe motiv de boală.

Marţi, la ÎCCJ a avut loc termenul de judecată în care trebuia să fie discutat, pe fond, recursul formulat de Nicuşor Constantinescu prin care cere casarea deciziei de condamnare la cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal. Dezbaterile pe această solicitare nu au mai avut loc după ce fostul şef al CJ Constanţa a forumlat cerere de amânare pe motiv că nu poate să fie adus de la penitenciarul Poarta Albă din cauza condiţiilor meteo. Judecătorii au luat însă în discuţie solicitarea de suspendare a executării pedepsei până la o decizie privind casarea condamnării. Avocatul lui Nicuşor Constantinescu a susţinut în faţa judecătorilor că se impune această suspendare în condiţiile în care fostul şef de Consiliu Judeţean este grav bolnav.

“Vă cerem suspendarea executării pe durata judecării recursului în casaţie(…) Considerăm că se află în această stare de detenţie datorită unei nelegalităţi.(…) Domnul Constantinescu este un om bolnav de cancer, să dea Dumnezeu să ajungă în viaţă la judecarea acestui recurs. Este un om grav bolnav.(…) Vă solicităm suspendarea executării pedepsei şi lăsarea în libertate.”, a spus avocatul Laura Vicol în sala de judecată.

În replică, procurorul DNA prezent în sală a cerut respingerea cererii de suspendare a executării pedepsei.

“Motivele medicale apreciem că nu sunt suficiente pentru a determina suspendarea executării pedepsei, nu s-a dovedit că nu poate fi tratat în sistemul penitenciar.”, a spus procurorul de şedinţă.

Completul de judecători ai instanţei supreme au rămas în pronunţare pentru suspendarea executării pedepsei.

În dosarul Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv pe 29 iunie 2016, prin decizie a Curţii de Apel Constanţa.

Citiți mai mult pe Mediafax.ro

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Situația alimentării cu apă în județul Constanța

Wed Jan 11 , 2017
Echipele furnizorului de energie au rezolvat avariile si au alimentat cu tensiune sursele si statiile de pompare din General Scarisoreanu, Furnica, Movila Verde, Independenta, Olteni si Dumbraveni si s-a reluat alimentarea cu apa in conditii normale catre aceste localitati. Intre timp, au ramas fara energie sursele Plopeni si Biruinta si […]
raja