IGPR trimite polițiști rutieri în Constanța, în sezonul estival. Aglomerațiile în trafic, reclamate la 112

Zece polițiști pe motociclete vor fi detașați pe litoral de IGPR în această vară

Oricât de greu vi se pare că se circulă în orașul Constanța, la vară va fi și mai rău, odată cu zecile de mii de turiști care vor veni pe litoral.

Pentru a încerca să gestioneze cât mai bine traficul, Inspectoratul General al Poliței Rutiere va trimite în județul Constanța, pentru prima dată după aproape 10 ani, polițiști detașați din alte județe ale României.

„În perioada sezonului estival avem sprijin de la Inspectoratul General al Poliției Române. Aproximativ 25 de polițiști. Este ceva față de efectivele pe care le avem. Încercăm să fluidizăm astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții normale.”, a declarat comisarul Constantin Stoian, șeful Serviciului Rutier Constanța, în emisiunea Realitate locală, la Dobrogea TV.

În Mamaia și Constanța vor fi 10 motocicliști de la IGPR, restul de 13 – 15 vor fi la datorie drumurile naționale. Asta pe lângă efectivele obișnuite ale Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța.

„Am solicitat echipaje moto pentru că și eu conduc o motocicletă la serviciu, te deplasezi mai ușor în trafic cu motocicleta decât cu o autospecială de poliție”, a mai spus Constantin Stoian.

Perioada cea mai aglomerată în trafic este, de obicei, începând cu 15 iulie.

Anul acesta are și un specific: lucrările derulate de RAJA pe mai multe artere, pentru a înlocui unele conducte vechi și de 70 de ani.

„Am vorbit cu cei de la RAJA ca, începând cu 1 iulie până la 1 septembrie să sisteze, pe cât posibil, anumite sectoare de șantier. Trebuie să împăcăm pe toată lumea. Îi înțelegem și pe ei. Au accesat fonduri europene, dar trebuie să avem grijă și de traficul rutier. Se creează ambuteiaje, disconfort. Am avut și sesizări la 112 cu privire la blocaje în trafic. Încercăm să le gestionăm și să nu avem disconfort pentru cetățeni.”, a mai spus Constantin Stoian.

În perioada de vară, poliția anunță prin centrul Infotrafic sectoarele aglomerate și recomandă rute ocolitoare.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “IGPR trimite polițiști rutieri în Constanța, în sezonul estival. Aglomerațiile în trafic, reclamate la 112

  1. Scârba asta de Chițac, poate vede și el ce nenorocire a făcut în Constanța cu sensurile unice și revocă măsura asta imbecilă! Să vedeți dezastru când vin turiștii! 😞

  2. Pai da, ca exact lipsa politistilor era problema. Vin o mana de politisti ca sa incurce si mai mult traficul, ca aia din Tomis 3 care stau de 3 saptamani in intersectie ca vitele si te tin in semafor 4-5 minute. S-o dam pe aia dreapta, Chitac e depasit de situatie intr-un mod aproape amuzant, daca nu eram constantean. Asta ar aduce ambuteiaje si in Congealac, daca ar sta 2 saptamani pe acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Statul român vrea să se împrumute de pe persoane fizice. Ce dobândă oferă

Mon Jun 7 , 2021
Ministerul Finanțelor emite, începând cu 7 iunie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. „Titlurile de […]
tezaur