Imaginea nesimțirii: un gest aparent minor, consecințe importante

Imaginea de mai sus a fost surprinsă ieri, în parcarea unui centru comercial, și este un exemplu pentru starea în care a ajuns acest oraș.

Cineva a băut o doză de Cola și, în loc să o arunce la gunoi, a preferat să o lase în parcare, pe jos. Trebuie să facă mai puțin de 10 pași până la coș. Se vede unul în imagine, mai era unul în dreapta, chiar puțin mai aproape.

Este un gest aparent minor, dar trebuie să îl înmulțiți cu câteva mii sau cu numărul celor pentru care e normal să arunci gunoaiele la întâmplare.

Vedem peste tot gunoi menajer aruncat la colț de stradă, lângă coșurile publice, mucuri de țigări azvârlite din mașini, trotuare pline de scuipați. Ba chiar se aruncă la gunoi și animale vii!

Ce e de făcut? Pe termen scurt, nimic. Niciun sistem de supraveghere, nicio o forță polițienească nu poate opri invazia aceasta a nesimțirii și indolenței. Deși ajută. Pe termen lung, educația ar fi soluția. La cât de preocupate sunt autoritățile d educație însă, probabil că nu ne vom mai face bine niciodată.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Imagini cu epava pescadorului scufundat în Marea Neagră

Sun May 23 , 2021
Pescadorul dispărut pe 17 mai în Marea Neagră a fost găsit ieri. Reprezentanții Gărzii de Coastă au prezentat imaginile din momentul în care scafandrii găsesc epava. „În data de 22.05.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa […]
pescador scufundat